Ut ur mörket

Ut-ur-morkret-edited

Vi brukar betona hur viktigt det är att känna och lyssna på sina känslor, för de ger dig vägledning i livet. 

Inte minst för att fatta beslut, och dessutom gör dina känslor att du känner dig levande, kraftfull och inspirerad.

Men, kanske du undrar, är det alltid bra att känna alla känslor och känslotillstånd? 

Svaret på den frågan är nej, det är det inte!

Det finns undantag och det är ifall du hamnar i smärtkroppen. Det handlar då om ihållande känslotillstånd som ångest, ältande tankar, gnagande ilska, panik, eller att du känner dig allmänt låg eller deprimerad och så vidare.

Du kanske upplever det som att du är i kontakt med dina känslor, eftersom de är så starka och du är helt uppslukad av dem. Men det här är inte ”riktiga” känslor utan dessa tillstånd fungerar som täck-känslor genom att de ligger som ett lock för en eller flera nedtryckta grundkänslor som du inte är i kontakt med.

När du väl bryter igenom det förlamande och ihärdiga känslotillståndet, och kommer i kontakt med de rena känslorna, så släpper tillståndet på en gång.

Det här är en av de färdigheter som du tränar upp när du ökar din hjärtintelligens, och då kommer inte tillståndet längre att vara långvarigt, utan du kan bryta detta snabbt om det dyker upp. 

Om du lider av de här besvären kan det kanske verka som en utopi – det skulle det ha varit för mig, Anneli, för några år sedan – men att hjälpa dig med detta är vår expertis! 

Om du vill lära dig allt om hur du får kontakt med dina äkta känslor, klicka här!


ha-logo-humans-only Unika utbildningar i personligt ledarskap, både privat och professionellt.
www.humanawareness.se