Det här är vi ...

Anneli Påmark och Carl Österberg, är kursledare, författare och föredragshållare. Genom företaget Human Awareness erbjuder vi livsförändrande kurser i djupgående personlig utveckling och utbildar och certifierar även Human Awareness-coacher.

Human Awareness metodik är baserad på avancerad individ- och gruppdynamik, och bygger på den senaste kunskapen inom personlig utveckling och psykologi. Vi har de mest kraftfulla verktygen som finns för ökad medvetenhet och självkännedom. Vi brinner för att hjälpa människor att skapa ett lyckligt liv och tusentals personer har gått Human Awareness kurser.

Våra böcker handlar om hjärtintelligens och djupgående personlig utveckling – handfasta böcker som hjälper dig att steg för steg förändra ditt liv. 

Den bästsäljande boken Vägra följa John: Hjärtats intelligens – hela vägen till hälsa, framgång och lycka handlar om relationen med dig själv.

Uppföljaren, den nyligen utgivna boken Kärlek utan tjafs: Hemligheten bakom en lycklig relation, handlar om relationen med andra.

certified-mastery-facilitator-200px.pngVi har studerat 3 år vid Heart IQ Academy och är certifierade på högsta nivån inom Heart IQ-metoden. Tidigare arbetade vi under många år inom näringslivet på olika chefspositioner, och är i grunden civilingenjörer. Vi har dramatiskt förändrat våra egna liv genom att tillämpa det vi lär ut.

År 2010 startade vi företaget Human Awareness som handelsbolag och 2021 ombildades verksamheten till aktiebolag.

I vårt koncept kombinerar vi våra erfarenheter från företagsvärlden med djupgående personlig utveckling, vilket ger ett brett spektrum av värdefulla kunskaper som i vanliga fall är svåra att hitta på ett och samma ställe. Vi vågar påstå att det är få som behärskar både de ”hårda” och ”mjuka” aspekterna och därtill har en fungerande modell och förmåga att lära ut detta till andra.

Vi har det!

Anneli Påmark

Anneli

Efter min civilingenjörsexamen tog det inte lång tid innan jag förstod att det är människor som är min stora passion och jag har arbetat som ledare sedan 28 års ålder då jag som nybliven chef för första gången ingick i en ledningsgrupp. Därefter har min karriär fortsatt via olika chefs- och projektledartjänster inom diverse branscher.

Jag har under hela mitt liv varit högpresterande och kämpat, och det har tagit mig väldigt långt, men inte alltid på det sättet som jag hade tänkt mig. Högkänslighet, stress, press och jakt på bekräftelse gjorde det svårt att vara närvarande med mina nära och kära.

Parallellt med mitt vanliga jobb har jag ägnat de senaste 25 åren åt att studera och utbilda mig i vad som hjälper människor att må bra, men det var inte förrän jag började att utveckla min hjärtintelligens och tillämpa detta i mitt eget liv, som jag kunde ta de verkligt stora stegen. I dag lever jag ett harmoniskt liv utan oro och press. 

Jag är tacksam för alla de små och stora mirakler som finns överallt. Det bästa av allt är att jag ser livet som en spännande resa, och för varje år som går känner jag allt högre livsenergi, entusiasm och glädje, och jag vet att detta är tillgängligt för dig också!


Sambandet mellan kropp och själ och människors enorma potential är det som fascinerar mig mest, och jag känner en stor lycka och ödmjukhet över att få vara del av människors väg mot att bli mer av den de egentligen är och att förstå och se sin storhet.

ANNELI PÅMARK

Utbildning:

 • Heart IQ™ Academy – Certifierad Mastery Facilitator, Coach och gruppledare enligt Heart IQ™-metoden, 3-årig utbildning, certifierad på högsta nivån.
 • CoachCompanion – Diplomerad ICF coach.
 • Reference Point Therapy™ – Certifierad terapeut.
 • Ledarskaps- och chefsutbildningar – Ett stort antal traditionella sådana …
 • Civilingenjör kemiteknik med inriktning mot livsmedel/näringslära.
 • Högskoleekonom.
 • Mullingstorp – Möt dig själv, steg 1 & 2 – Utbildning i avancerad självkännedom.
 • Studier i samtalspedagogik baserad på Voice Dialogue.
 • Mångårig praktisk tillämpning av The Work av Byron Katie®.

Erfarenhet

 • Mer än 25 års erfarenhet av personlig utveckling. 
 • Stor erfarenhet och kunskap om individ- och gruppdynamik.
 • Har arbetat som hälsocoach inom hälsa och näring
 • Mer än 20 års erfarenhet som chef och projektledare med fokus på ledarskap, coaching, kommunikation och förändringsarbete.
 • Medverkan i ledningsgrupper inom olika branscher.
 • Internationellt arbete med bland annat Asien, Latin- och Sydamerika, USA och Europa.

Carl Österberg

CarlFör tio år sedan arbetade jag på en hög chefsbefattning inom näringslivet. I de flestas ögon var mitt liv åtråvärt eller till och med perfekt. Men även om jag var ”lyckad” så var jag inte helt ”lycklig”. Många talar om att få ihop livspusslet och hänvisar till olika modeller och teorier för att hitta balans mellan jobb, fritid, familj och vänner etcetera. För mig var detta inte tillräckligt. Jag kände att livet måste ha mer att erbjuda än så och att alla faktiskt har rätt till detta, hur omöjlig den första tanken än verkade.

Så här efteråt förstår jag att livskrisen inte kom så plötsligt som det kändes då. Jag hade länge varit avstängd från mina känslor och bitit ihop och var överhuvudtaget inte medveten om vad som höll på att hända, eftersom jag övertygat mig själv om att allt var precis som det skulle!

Att genomgå en drastisk förändring i livet är bland det svåraste och mest smärtsamma som finns och samtidigt är det helt nödvändigt. När de små förändringarna, som ”borde” ha skett under lång tid, uteblivit alltför länge blir trycket för stort och den berömda ”ketchupeffekten” slår till. Då är det bara följa med flödet, för att kämpa emot är lönlöst och kan rentav vara skadligt. Ett smidigare alternativ är att ständigt utvecklas och ”följa brödsmulorna” som visar vägen framåt. Det är så jag lever idag och det är så jag kommer att leva resten av livet.

Det är bara genom att bli mer medveten och närvarande som vi kan förstå och uppskatta livet fullt ut. Ändå är det ytterst få människor som lever på det sättet. De flesta springer i stället med skygglapparna på och jagar efter lyckan i det yttre. Tänk när fler förstår att det finns ett annat sätt!

CARL ÖSTERBERG

 När vi väl har hittat formeln för att få ihop ”livspusslet” finns inte längre några alternativ! Numera har jag fantastisk nytta av mina erfarenheter eftersom jag tillsammans med Anneli delar med mig till andra som vill utvecklas, och det är en ren gåva! Jag arbetar numera som författare, föredragshållare, kursledare, konsult och coach inom både ledarskapsutveckling och personlig utveckling.

Utbildning:

 • Heart IQ™ Academy – Certifierad Mastery Facilitator, Coach och gruppledare enligt Heart IQ™-metoden, 3-årig utbildning, certifierad på högsta nivån.
 • Ledarskaps- och chefsutbildningar – Ett stort antal traditionella sådana…
 • Reference Point Therapy™ – Certifierad terapeut.
 • Reconnective Healing® och The Reconnection® – Certifierad enligt nivå 1–3.
 • Civilingenjör inom Teknisk fysik & elektroteknik, inriktning mot medicinsk teknik.
 • Mullingstorp – Möt dig själv – Utbildning i avancerad självkännedom.
 • The Monroe Institute – Ackrediterad handledare för ”Outreach”-utbildningar och lokal representant i Sverige.

Erfarenhet:

 • 12 år som chef och medverkan i 7 olika ledningsgrupper.
 • Stor erfarenhet av affärsutveckling, relationsmarknadsföring, projektledning, produktutveckling och innovationsmetodik.
 • Mer än 20 års yrkeserfarenhet från åtta olika företag i skiftande branscher, allt från tjänsteföretag i både privat och offentlig sektor till tung industri, produktion och utveckling.
 • Starkt fokus på ledarskap, coaching och organisationsutveckling.
 • Stor erfarenhet och kunskap om individ- och gruppdynamik.
 • Många års intensiva studier av metoder och verktyg för personlig utveckling med fokus på kommunikation, relationer, ökad närvaro och högre medvetande.