Det här är vi ...

För drygt tio år sedan lämnade vi, Anneli och Carl, våra framgångsrika karriärer bakom oss och sa hej då till trygghet och bekräftelse, till förmån för frihet och äventyr.

Sedan dess har vi arbetat som kursledare och författare genom vårt företag Human Awareness. Vi lever vårt drömliv och har förmånen att bo där det är varmt och skönt! 

Vi erbjuder livsförändrande kurser i djupgående personlig utveckling med fokus på relationer och hjärtintelligens. Vi utbildar och certifierar även Human Awareness-coacher.

Den senaste boken, Kärlek utan tjafs: Hemligheten bakom en lycklig relation, handlar om relationen med andra, speciellt kärleksrelationer.

Den bästsäljande boken Vägra följa John: Hjärtats intelligens – hela vägen till hälsa, framgång och lycka handlar om relationen med dig själv.


Relationer – vår expertis!

Det är speciellt två områden som vi vågar påstå att vi är experter inom. Det ena är relationer och det andra är egostrategier – de präglingar som får oss människor att bete oss på ett omedvetet och ogynnsamt sätt. Nära kopplat till detta är känslotrauman, som vi alla har med oss i större eller mindre grad. Det är dessa som är själva anledningen till att egot från första början har utvecklats.

Ett flertal utbildningar, bland annat i hjärtintelligens och känslomedvetenhet, och otaliga böcker i all ära, men det vi lärt oss mest av i livet är genom de människor som vi har mött. Både genom åren som chefer och ledare, och alla de tusentals människor som vi har hjälpt i våra kurser och vid coachingmöten.

Vi har stött på ett nästan oräkneligt antal relationsproblem och egostrategier och om vi därtill lägger våra egna personliga utmaningar och egostrategier, så blir det ännu fler ...

I våra utbildningar och vår terapeutiska coaching använder vi oss av Human Awareness-metoden. Den här unika metoden är djupgående känslo- och energibaserad med fokus på hjärta och själ, och den bygger på den senaste kunskapen inom personlig utveckling och psykologi. Vi är stolta över att kunna säga att vi har de mest kraftfulla verktygen som finns för ökad medvetenhet, självkännedom och relationer! 

Vi har studerat 3 år vid Heart IQ Academy och är certifierade på högsta nivån inom Heart IQ-metoden.

Vi brinner för att hjälpa människor att skapa ett lyckligt liv med ärliga, djupa och äkta relationer! Det är vår passion och drivkraft i allt vi gör! ❤️

Anneli & Carl, strandbild

Anneli Påmark

Efter min civilingenjörsexamen gjorde jag snabb karriär och under de kommande tjugofem åren arbetade jag som chef och ledare, både i Sverige och internationellt. Parallellt med mitt vanliga jobb ägnade jag mig åt mitt största intresse, personlig utveckling. Jag utbildade mig inom allt sådant som gör människor friska, starka och lyckliga såsom samtalspedagogik, Voice Dialogue, The Work av Byron Katie, Reference Point Therapy, coachutbildning, healing, regressionsterapi och så vidare. You name it! :-)  Jag är mamma till två fantastiska söner och sambo med Carl.

Mådde dåligt

Ovanstående är ett sätt att beskriva mig. En annan beskrivning, som är lika sann, är att jag under stora delar av mitt liv periodvis mått mycket dåligt, men det syntes inte utåt. Jobbiga känslor och gnagande tankar plågade mig och jag dövade mig med en mängd distraktioner och beroenden för att hålla undan en underliggande ångest, som framför allt berodde på trauman från barndomen.

Jag hade ett stort kontrollbehov, var extremt prestationsinriktad, pressade alltid mig själv hårt och mitt självförtroende var starkt kopplat till att få bekräftelse från andra. Jag kände mig mindre värd än alla andra och hade låg självkänsla, men kompenserade detta med att vara duktig.

Jag är dessutom högkänslig, så världen var märklig, eftersom jag kunde läsa av andra människors känslor, och det blev en stor konflikt i mig när personer i min omgivning sa en helt annan sak än det jag fångade upp känslomässigt och intuitivt. Relationer var komplicerat och jag var helt övertygad om att det var mig det var fel på.

Min känslighet – en tillgång

Det var först när jag började utveckla min hjärtintelligens och tillämpa detta i mitt eget liv, som jag kunde ta de verkligt stora stegen till läkning av mina inre sår. 

Min känslighet, som tidigare bara var förvirrande, är i dag en av mina största gåvor som jag använder mig av i mitt jobb som kursledare och författare. Jag är otroligt fascinerad av relationer och brinner för att hjälpa människor att nå fram till varandra.

I dag lever jag ett harmoniskt liv utan ångest och oro. Jag längtade efter ett sådant liv men trodde inte ens i min vildaste fantasi att det kunde vara möjligt, åtminstone inte för mig. Jag är numera lugn och närvarande och känner mig ofta förälskad i mig själv, andra och livet. Jag älskar att känna alla känslor och använder dessa som guidning i livet och dessutom gör känslorna att jag känner mig levande, kraftfull och inspirerad.  

Jag är tacksam för alla de små och stora mirakler som finns överallt. Det bästa av allt är att jag ser livet som en spännande resa, och för varje år som går känner jag allt högre livsenergi, entusiasm och glädje. Jag vet att detta är tillgängligt för dig också! ❤️


Sambandet mellan kropp och själ och människors enorma potential är det som fascinerar mig mest, och jag känner en stor lycka och ödmjukhet över att få vara del av människors väg mot att bli mer av den de egentligen är och att förstå och se sin storhet.

ANNELI PÅMARK

Carl Österberg

För tio år sedan arbetade jag på en hög chefsbefattning inom näringslivet. I de flestas ögon var mitt liv åtråvärt eller till och med perfekt. Men även om jag var ”lyckad” så var jag inte helt ”lycklig”. Många talar om att få ihop livspusslet och hänvisar till olika modeller och teorier för att hitta balans mellan jobb, fritid, familj och vänner etcetera. För mig var detta inte tillräckligt. Jag kände att livet måste ha mer att erbjuda än så och att alla, även jag, faktiskt har rätt till detta, hur omöjlig den första tanken än verkade.

Jag slutade mitt jobb, läste mig till nya kunskaper och gick utbildningar inom personlig utveckling som jag tidigare hade vänt ryggen eller till och med skrattat åt, som andlig utveckling, Reconnective Healing, meditation, olika metoder för att uppnå ett högre medvetande på Monroe-institutet, Reference Point Therapy och så vidare. Den viktigaste av dem alla var kursen i hjärtats intelligens (Heart IQ). 

Livskrisen förändrade allt

Så här efteråt förstår jag att livskrisen inte kom så plötsligt som det kändes då. Jag hade länge varit avstängd från mina känslor och bitit ihop och var överhuvudtaget inte medveten om vad som höll på att hända, eftersom jag övertygat mig själv om att allt var precis som det skulle!

Att genomgå en drastisk förändring i livet är bland det svåraste och mest smärtsamma som finns och samtidigt är det helt nödvändigt. När de små förändringarna, som ”borde” ha skett under lång tid, uteblivit alltför länge blir trycket för stort och den berömda ”ketchupeffekten” slår till. Då är det bara följa med flödet, för att kämpa emot är lönlöst och kan rentav vara skadligt. Ett smidigare alternativ är att ständigt utvecklas och ”följa brödsmulorna” som visar vägen framåt. Det är så jag lever idag och det är så jag kommer att leva resten av livet.

Numera har jag fantastisk nytta av mina erfarenheter eftersom jag får dela med mig av dem till andra som vill utvecklas, och det är en ren gåva! 

Det är bara genom att bli mer medveten och närvarande som vi kan förstå och uppskatta livet fullt ut. Ändå är det ytterst få människor som lever på det sättet. De flesta springer i stället med skygglapparna på och jagar efter lyckan i det yttre. Tänk när fler förstår att det finns ett annat sätt!

CARL ÖSTERBERG