Q&A | Frågor & svar

Finns det någon utbildning som jag kan starta direkt? Jag vill komma igång nu på en gång! 

Om du vill starta direkt så rekommenderar vi varmt någon av följande utbildningar. Båda innehåller både teorimoduler, övningsuppgifter och Human Awareness terapeutiska coaching. 

Ett annat alternativ är kursen där basen är Human Awareness-coaching:

Live-kursen Fånga LIVET! går några gånger per år. Dessa kurser bokas ofta upp långt i förväg, så vi rekommenderar att du anmäler dig i god tid.


Vilka personer brukar gå era kurser?

Våra deltagare har vitt skilda bakgrunder, både avseende levnadshistoria och yrkesmässigt. Det som är gemensamt är att de längtar efter att leva sitt liv i mer glädje och lätthet och att förstå sig själv på djupet. De kan ha specifika målsättningar som att släppa saker som har funnits med dem under lång tid, kanske hela livet, att skapa bättre relationer, må bättre och hitta en livsväg framåt som känns mer rätt eller något annat.

Det grundläggande syftet med att utveckla din hjärtintelligens, är att hitta inre och yttre tillfredsställelse, lugn och glädje i alla aspekter av livet – både i dig själv och tillsammans med andra – och att leva i din fulla potential, så som just du vill. Vi hjälper dig hela vägen dit!


Måste jag betala allt på en gång eller går det att avbetala?

Det finns olika alternativ vad gäller betalning av kurserna och vi erbjuder avbetalning genom räntefria lån med månadsbetalning via Human Finans.

Här kan du läsa mer om detta ➢


Vad har jag för nytta av att gå era kurser?

Vår kurser förändrar dina relationer och ditt liv på alla plan, och hjälper dig att göra långsiktiga förändringar. Du kommer att styra in på en helt ny väg, ditt hjärtas väg, i stället för den vägen som till stor del styrs av dina präglade mönster (som dessutom ofta är omedvetna).

Vi arbetar med människan bakom de roller som de flesta spelar. Vi hjälper dig att bli fri från inverkan av de präglingar som du har med dig (som alla människor har med sig) och som hindrar dig från att få det du vill i livet. Dessa präglingar hindrar dig både i dina nära relationer och från att leva ditt liv i stunden, att vara närvarande både med dig själv och andra och njuta av varje aspekt av livet.


Varför måste jag ha ett vägledande samtal?

Våra utbildningar är djupgående och kraftfulla och hjälper dig att förändra ditt liv. Du behöver därför ha tänkt igenom vad du egentligen längtar efter och vill åstadkomma eller uppnå genom att gå en kurs hos Human Awareness.

Under samtalet kommer vi att ge dig den absolut bästa vägledningen och hjälp med vad du behöver göra för att kunna nå de resultat du önskar. 

Du förbinder dig inte till något genom det vägledande samtalet. 


Vad ingår i Human Awareness metodik?

I våra utbildningar och vår unika coachingmetod använder vi oss av avancerad individ- och gruppdynamik, som bygger på den senaste kunskapen inom djupgående personlig utveckling och psykologi. Vi har de mest kraftfulla verktygen som finns för ökad medvetenhet och självutveckling.

Human Awareness-metoden baseras på närvaro, acceptans och fysikalisering, vilket innebär att du genom att komma i kontakt med din kropp, dina känslor, din livsenergi och din intuition, kan frigöra och släppa blockeringar. Vi använder oss bland annat av rollspel, anpassade former av gestaltterapi, familjekonstellation och mycket mer.

Fokus ligger inte på att ”fixa” något som är ”trasigt”, utan i stället på att hitta och frigöra den inneboende kraften och styrkan som finns i alla människor. Det blir ett stort skifte när du upptäcker att det du sett som dina största svagheter (dina skuggsidor) har förvandlats till nya gåvor, som arbetar för dig i stället för mot dig!

Här kan du läsa mer om de delar som ingår i Human Awareness-metoden ➢


Det finns ju så många utbildningar att välja på inom personlig utveckling och ledarskap. Varför ska jag välja Human Awareness? Vad är det som utmärker er?

Ja, det stämmer att det finns många utbildningar att välja på. Sammantaget vågar vi påstå att våra tusentals deltagare antagligen har gått i princip alla utbildningar som finns.

De som väljer Human Awareness kurser har ofta stor erfarenhet av personlig utveckling, ledarskap, terapi eller andra former av mänskligt växande.

Alla säger – oavsett vilken bakgrund de har – att det de upplevt på våra kurser är något som de aldrig tidigare har varit med om. Human Awareness-metoden är annorlunda och helt unikt.

Den största skillnaden är att vi arbetar med allt vad det innebär att vara människa. Human Awareness innefattar allt som ryms inom begreppet "mänsklig medvetenhet". Vi fokuserar både på känslor, energi, intuition, själen och den fysiska kroppens intelligens, och förstås även på intellektet.

Våra kurser är upplevelsebaserade och vi jobbar bara med det som är sant och äkta. Vi forcerar inte fram några känslor utan låter det förstärkta fältet och synkroniciteten visa vägen.

Det finns oss veterligen ingen annan metodik som innefattar allt detta. 


Vilken av Human Awareness kurser ska jag välja? Vad är det som skiljer dem åt?

Vi har som underrubrik valt att kalla Human Awareness kurser för Guld, Silver och Brons för att illustrera omfattningen på respektive kurs.

Samtidigt vill vi slå fast att oavsett vilken av kurserna, Brons, Silver eller Guld som du väljer, så får du en unik upplevelse och en personlig utvecklingsresa med oöverträffat värde!

Vi har deltagare med olika bakgrund, behov och förutsättningar och därför har vi tagit fram de tre programmen för att kunna matcha dessa på bästa sätt.

Vid det vägledande samtalet kommer vi tillsammans fram till vilket program som passar dig bäst.


Kan jag gå era kurser tillsammans med min partner, en släkting, vän eller kollega?

Det är mycket gynnsamt för par att gå våra kurser tillsammans och många väljer därför detta. Om din partner inte är intresserad så kan du definitivt påverka er relation genom att själv gå en kurs hos oss.

Det går även utmärkt att gå våra kurser med någon du känner såsom släktingar, vänner, kollegor etc.

I fallet med Fånga LIVET! kan det i vissa fall vara gynnsamt att delta vid olika tillfällen beroende på hur relationen ser ut. Det kommer vi fram till vid det vägledande samtalet.


Kan jag bli avrådd från att gå den kurs som jag sökt?

Vid det vägledande samtalet kommer vi tillsammans fram till det bästa alternativet för just dig. Vårt främsta fokus är att du ska kunna uppnå de resultat som du vill ha och längtar efter.

Du behöver absolut inte må på ett visst sätt för att kunna gå våra kurser, utan det viktiga är att du har en längtan efter att förändra ditt liv så att det kan ge dig mer glädje. Det kan vara något som du vill bli av med, något tungt som du har med dig, men också att du är redo att gå in i något helt nytt och vill växa in i detta.

Om vi bedömer att någon annan utövare skulle kunna ge dig bättre hjälp kommer vi att rekommendera detta. Vår målsättning är som sagt att du ska få bästa möjliga hjälp för att komma framåt i ditt liv. 


Räcker det att gå en kurs eller kan jag/behöver jag gå fler kurser hos er?

För många räcker det att gå en kurs för att kliva in på en helt ny väg i livet som innebär så mycket mer livskvalitet, glädje och lycka. Du kommer att få verktyg som hjälper dig att fortsätta hålla kvar det du har lärt dig och fått med dig.

Andra vill fortsätta att utvecklas med Human Awareness och vi har olika alternativ. Om du verkligen känner att detta är något som du brinner för finns det möjlighet att utbilda dig till certifierad Human Awareness-coach. Vi erbjuder också kurser i coachande ledarskap för dig som vill ta med dig hjärtintelligens till ditt arbete, din familj eller inom andra områden.


Hur är upplägget på Fånga LIVET!-kurserna?

Att delta i en Fånga LIVET!-kurs är som att kliva in i en helt annan värld. Detta sker genom att vi skapar ett förstärkt energifält som vi arbetar i och det är något som du sannolikt aldrig tidigare har upplevt. Våra kurser är som att vara på en spännande upptäcktsresa där vi tillsammans hittar värdefulla insikter om vad det är som håller deltagarna tillbaka.

Under kursen frigör vi hinder och blockeringar genom dynamiska processer där vi använder oss av alla de delar som ingår i hjärtintelligens. Vi fokuserar mycket mer på känslor, energi, intuition och den fysiska kroppens intelligens, än på intellektet med tankar och prat, även om dessa delar också finns med, framför allt i form av kunskapspass.

Relationer och kommunikation är starka teman i våra kurser som därför även passar utmärkt för par som vill delta tillsammans.

Allt det som vi har med oss, som hindrar oss, från början har uppstått tillsammans med andra människor. Därför behövs andra för att frigöra detta. Att vara tillsammans med människor i full acceptans är en fantastisk upplevelse och sätter begreppet relationer i ett helt nytt perspektiv.

Vi vill även rekommendera utbildningen Bli ditt bästa jag! | PL90 där du enligt samma metodik får hjälp att frigöra präglingar och känslotrauman som håller dig tillbaka. Skillnaden är att du här får individuell coaching i stället för i grupp och du får också fördjupad kunskap om hjärtintelligens. 


Hur bor jag på Fånga LIVET!-kurserna?

Med stor omsorg har vi valt Fredriksborg Hotell på norra Värmdö i Stockholms skärgård. Du får uppleva en fantastisk miljö med vacker natur och lugnt och avskilt läge på en höjd alldeles intill vattnet. Platsen öppnar upp för nya perspektiv, stort välbefinnande, glädjerik kreativitet och flödande inspiration.

Samtliga deltagare bor i eget rum för att på bästa sätt kunna integrera kursen. Vi abonnerar hela hotellet, vilket skapar lugn, trygghet och optimala förutsättningar för djupgående personlig utveckling.


Jag vill gå via jobbet, hur gör jag då?

Oavsett om du vill gå kursen som privatperson, via ditt egna företag eller din arbetsgivare så behöver du boka ett vägledande samtal. Detta för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga hjälp och vägledning.

Många av våra utbildningar är klassade som ledarskapsutbildningar – både avseende att leda sig själv och andra. Ungefär 30 % av våra deltagare går via sin arbetsgivare eller egna företag. De vill lära sig mer om personligt ledarskap och hur de själva och andra fungerar. Många har en ledande befattning, men det som är gemensamt att de som går våra kurser är intresserade av mänskligt växande och relationer. Human Awareness har lika stor påverkan på yrkeslivet som privat – det är genom att förstå dig själv som du kan förstå andra.

Vi hävdar att det inte finns något bättre sätt att utvecklas – både i din roll på jobbet och privat – än genom våra kurser. Det beror på att det här inte är ytterligare är en ledarskapsutbildning bland alla andra, utan vi arbetar med hela människan bakom yrkesrollen.

Våra deltagare bekräftar gång på gång att våra kurser ger viktiga pusselbitar och insikter som gör att det de redan har lärt sig faller på plats och integreras på ett ännu djupare plan. Det gör att de kan tillämpa detta inom alla delar av sitt liv.

Läs mer här: Unika utbildningar i ledarskap, inte som alla andra ➢