Human Awareness-metoden är unik!

Alla människor är födda med en naturlig, inneboende nyfikenhet på livet och längtan efter att växa – se bara på små barn – och detta finns kvar även när vi blivit vuxna. Men det kan vara gömt, långt där inne.

Human Awareness-metoden hjälper dig att komma tillbaka till dig själv och din fulla kraft. Det är som ett kodlås där alla siffrorna behövs för att låset ska kunna öppnas – vi ger dig rätt kombination!

I våra utbildningar och unika coachingmetod använder vi oss av avancerad individ- och gruppdynamik, som bygger på den senaste kunskapen inom djupgående personlig utveckling och psykologi. Vi har de mest kraftfulla verktygen som finns för ökad medvetenhet och självutveckling. Detta är något vi är mycket stolta över, och ensamma om. 

I videon nedan berättar Anneli Påmark om vad som är unikt med Human Awareness metod.

Syftet med att bli hjärtintelligent

Fokus ligger inte på att ”fixa” något som är ”trasigt”, utan i stället på att hitta och frigöra den inneboende kraften och styrkan som finns i alla människor. Det är spännande när du upptäcker att det du sett som dina största svagheter (dina skuggor) har förvandlats till de största gåvorna, som arbetar för dig i stället för mot dig!

Det som håller dig tillbaka från att leva fullt ut har från början uppstått i relation med andra och därför behövs andra människor för att frigöra detta. Att vara tillsammans i ett förstärkt fält med full acceptans, är en fantastisk upplevelse och sätter begreppet relationer i ett helt nytt perspektiv.

Det grundläggande syftet med att utveckla din hjärtintelligens, är att hitta inre tillfredsställelse, lugn och glädje i alla aspekter av livet – både i dig själv och tillsammans med andra – och leva i din fulla potential, så som just DU är tänkt att göra!

Vi hjälper dig att ta dig hela vägen dit!

Här kan du läsa vad några av våra fantastiska deltagare säger om kurserna: 

Varför nöja dig med lagom när ditt liv kan bli fantastiskt?

Välkommen till vår värld!

Relationsintelligens (RQ)

När du skalar bort lager för lager av präglingar och känslotrauman, så kommer kärnan och ljuset som bor i hjärtat fram. Det gör att du kan skapa djupa och äkta relationer, där du kan vara dig själv precis som den du verkligen, innerst inne, är. Då blir allt så mycket lättare.

Djupa relationer bygger på att du vågar vara sårbar och uttrycka och dela dina känslor med andra. Att du kan vara äkta och kommunicera på ett rakt och ärligt sätt. 

Vi hjälper dig att utveckla din hjärtintelligens så att du kan skapa hjärtintelligenta relationer, som kommer att ge dig det du alltid har längtat efter men kanske inte trodde var möjligt eller ens visste fanns. 

Vi människor är inte isolerade öar och ensam är inte stark. Tillsammans är vi starkare – men det gäller bara när vi har sunda, medvetna relationer.

ANNELI PÅMARK & CARL ÖSTERBERG


Kommunikation

När du enbart kommunicerar verbalt och med kroppsspråket, blir det lätt missförstånd. Detta beror på att även det som inte uttrycks – känslor, energiutbyte etc – alltid finns med i alla fall. Att du är medveten om detta är helt avgörande för ifall du når fram till andra.

När du däremot kommunicerar från hjärtat kan andra uppfatta och känna även det som sägs bortom orden. De förstår vad du verkligen vill och menar.

Vi lär dig att kommunicera på det här sättet och det gör att dina relationer blir magiska!

Hjärtintelligens (HQ)

Hjärtintelligens innefattar allt du behöver för att kunna skapa äkta djupa relationer med andra och forma ditt liv så att det blir som du verkligen vill.

  • Intellekt – IQ
  • Fysiska kroppen – BQ, kroppsmedvetenhet
  • Känslor – EQ, känslomedvetenhet
  • Livsenergi – vitalitet, qi, prana, energikropp
  • Intuition – själsligt medvetande, högre jag, guidning, vägledning, magkänsla
  • Relationsintelligens – RQ, förmågan att skapa djupa, äkta relationer och kommunicera med andra människor på ett autentiskt sätt.

Det förstärkta fältet

När du är tillsammans med andra händer något – det skapas en speciell dynamik. Du har säkert märkt att med vissa människor känner du dig lugn, trygg och upplyft, medan med andra blir du osäker, vaktar dina ord och ifrågasätter dig själv.

Det som sker är att ni skapar ett gemensamt fält, och ni är sammanlänkade via det här fältet.

Förståelsen för det dynamiska fältet, som alltid finns närvarande i relationer, är en av de viktigaste nycklarna för att kunna skapa djupa, äkta relationer.

Om du och din partner har samma intention och samverkar medvetet, skapar ni ett förstärkt fält. Ju mer medvetna, närvarande och i hjärtat ni båda är, desto högre blir energinivån.

Våra kurser

Human Awareness kurser fokuserar på relationer. Vår känslo- och energibaserade terapeutiska coachingmetod innebär att du genom att komma i kontakt med din kropp, dina känslor, din livsenergi och själsliga del, kan frigöra och släppa blockeringar och känlsotrauman som hindrar dig i ditt liv. Det ingår bland annat rollspel, anpassade former av gestaltterapi, familjekonstellation och mycket, mycket mer.

Genom att gå utanför din komfortzon möter du det som håller dig tillbaka. 

Våra kurser och coaching finns både on-line och live.

Heart IQ-metoden

Heart IQ-metoden, som är utvecklad av Christian Pankhurst, är en viktig komponent i Human Awareness utvecklingsmodell och ingår i alla våra kurser och i vår unika terapeutiska coachingmetod.

Det var när vi kom i kontakt med Heart IQ som vi fick de sista saknade pusselbitarna till Human Awareness-metoden, framför allt den känslomässiga aspekten. Vi har studerat tre år vid Heart IQ Academy och är certifierade på högsta nivån.


Intellektet (IQ)

Intelligens förknippas ofta med intellektuella förmågor, såsom att tänka logiskt och abstrakt. Ett högt IQ jämställs med hög intelligens, men egentligen säger IQ-värdet bara hur bra vi är på att lösa ett intelligenstest ...

Därför är begreppet hjärtintelligens, HQ, en betydligt bättre beskrivning av verklig intelligens, eftersom det innefattar alla de delar som ger oss förmåga att skapa ett bra liv för oss själva, alla andra varelser omkring oss och vår planet.

Intellektet behövs givetvis, men det är bara en delmängd av HQ.

Vi lär dig att utveckla alla delarna, att bli hjärtintelligent!

Kroppen (BQ)

Tänk dig att du vaknar på morgonen, full av lust och inspiration, och du känner dig stark och energifylld. Du mår bra och det bästa av allt är att du mår bättre och bättre för varje dag som går, eftersom du vet att det är du själv som påverkar din hälsa. Du förstår vad som är bra för dig och din kropp, och det är både enkelt och självklart.

Skulle du vilja känna så? Det är fullt möjligt!

Vi hjälper dig att komma i kontakt med din kropp och det den signalerar till dig.

Känslorna (EQ)

De flesta relationsproblem beror på bristande känslomedvetenhet, och detta är orsaken till motsättningar och konflikter.

Detsamma gäller stress, olika typer av beroenden och såväl fysiska som psykiska hälsoproblem.

Många tror att det är känslorna i sig som får oss att må dåligt och rentav är orsaken till psykiska problem, men detta är ett stort missförstånd! Det är bristande känslomedvetenhet som oftast är problemet. Det är känslor som inte uttrycks, som gör att människor inte mår bra.

Detta beror i sin tur på präglingar och känslotrauman som du har med dig. 

Vi hjälper dig att lösa upp känslomässiga blockeringar och släppa det som håller dig tillbaka.

Livsenergin

Att känna sig pigg, entusiastisk och full av energi gör allt annat så mycket lättare. Den här må-bra-känslan kallar vi för livsenergi eller vitalitet.

När du utvecklar din hjärtintelligens kommer du bit för bit att vinna tillbaka livslusten och den pirrande känslan i kroppen, som gör att du känner dig riktigt levande.

För att kunna känna livsenergin varje dag, behöver du vara intresserad av att utvecklas och vilja ta reda på mer om dig själv och ditt verkliga jag. 

Livet blir ett spännande äventyr – det är så som vi själva lever!

Intuitionen 

Varför är du här, vad längtar du efter, vad är ditt syfte och vad är den djupare meningen med just ditt liv? Du behöver veta detta för att kunna må riktigt bra. Annars går du lätt vilse och söker lyckan på ställen där du aldrig kommer att hitta den.

När du utvecklar din hjärtintelligens får du kontakt med din intuition eller magkänsla, och uppnår lättare flow och synkronicitet. Du slipper ”slita och svettas” och får mer gjort med mindre ansträngning.

Vi hjälper dig att utveckla din intuition så att du kan se synkroniciteten som alltid finns i ditt dagliga liv, men som tack vare det förstärkta fältet, som vi skapar, blir så mycket tydligare.

Du får förståelse och klarhet i varför din situation ser ut som den gör, och vi ger dig nycklarna till hur du tar kommandot över ditt liv!

Medveten närvaro

Medveten närvaro är det första steget som vi alltid utgår från och bygger våra processer kring. Det är nödvändigt för att kunna känna, uppleva och bedöma din situation – ditt utgångsläge – innan nästa steg kan tas i en gynnsam riktning.

Däremot handlar det inte om att hitta något annat tillstånd än det som är just nu, utan om att betrakta vad du känner precis just nu. Det vi kallar för självscanning.

Att vara fullt närvarande och känna sig levande med allt vad det innebär är det många som har glömt bort, eller aldrig tidigare varit med om. Det får du uppleva hos oss!  

Human Awareness coachingmetod

Human Awareness terapeutiska coachingmetod är helt unik och det är ett kraftfullt verktyg, baserat på djup respekt för den förmåga och visdom som finns inom varje individ. 

Metoden är en kombination av traditionell coaching och djupgående känslo- och energibaserad, holistisk coaching med fokus på hjärta och själ. Den har livsförändrande effekt och ger bestående resultat.

För att du ska kunna komma vidare i ditt liv så måste du känna. Det är det som gör det möjligt att frigöra och släppa blockeringar som håller dig tillbaka.

Din coach skapar tillsammans med dig ett förstärkt fält där detta är möjligt. Du kommer då i kontakt med ditt hjärta och dina äkta känslor, och det blir tydligt för dig när ditt ego försöker hålla dig tillbaka.

Att öka din medvetenhet är en viktig och helt avgörande del i vår Human Awareness-metoden. Därigenom kan du bli medveten om dina präglingar och se när du går emot dig själv (egots väg) och när du väljer ditt hjärtas och din själs väg. Det är först då som du kan uppnå verklig tillfredsställelse och harmoni – när du är sann mot dig själv.

Vi hjälper dig att ta nya, modiga och glädjefyllda steg i den riktning som du längtar efter att röra dig.

Human Awareness erbjuder såväl individuell coaching och coaching av par & familj, som chefs- och ledarcoaching.

Vi utbildar certifierade och diplomerade Human Awareness-coacher. 

Ta mig till utbildningarna, tack!

Human Awareness kurser