Quinoasallad med soltorkade tomater

4 portioner

Ingredienser

2 dl quinoafrön
1 tsk salt
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1/3 gurka
8 soltorkade tomater
2 msk hackad persilja
6 blad romansallad

Dressing

1 citron
salt
malen vitpeppar

Gör så här

Skölj quinoan i kallt vatten, 2-3 gånger.

Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och salt.

Koka upp och låt sedan sjuda i cirka 15 minuter.

Rör ner lite olja från tomaterna mot slutet av koktiden. Fluffa upp med en gaffel.

Låt quinoan svalna.

Dressing

Pressa saften ur citronen.

Blanda samman 2 msk olja från de soltorkade tomaterna, citronsaft, salt och peppar.

Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i tärningar.

Hacka persiljan grovt.

Blanda samman lök, gurka, persilja och quinoa.

Vänd ner dressingen.

Skölj romansallatsbladen och lägg dem på ett serveringsfat.

Lägg quinoasalladen på romanbladen.