Raw jordgubbstårta

6–8 bitar – fri från laktos, socker och gluten.

Ekologiska ingredienser:

Botten

2 dl solrosfrön
4 dl mandel (gärna blötlagda)
15 st urkärnade färska dadlar
1 msk kokosolja
en nypa salt

Fyllning

3 bananer, mosade
0,5 liter jordgubbar, färska, skivade

Cashewgrädde

3 dl cashewnötter (blötlagda)
1/2 päron lite vatten

Kör i mixer tills det blir gräddkonsistens.

Garnering

0,5-1 liter jordgubbar, färska, hela eller skivade

Gör så här

Mixa tårtbotten i en matberedare.

Tryck ut tårtbotten på ett tårtfat.

Bred över mosad banan och lägg på skivade jordgubbar.

Mixa cashewgrädden.

Bred ut cashewgrädde över hela tårtan.

Garnera med hela eller skivade jordgubbar.

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar