Indisk linssoppa

linssoppa-med-kanel-och-mynta

ca 6-8 portioner

Ingredienser

4 medelstora hackade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
2 stänger stjälkselleri, skurna i skivor
2 krm chili 1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 kanelstång
2 lagerblad
3 liter vatten
2 pkt krossade tomater
400 g tärnad potatis
4 dl röda linser, blötlagda över natten och ordentligt sköljda
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk tamari eller soja
400 g bladspenat, frusen eller färsk

Saften och rivet skal från en halv citron

2 krm svartpeppar
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt

Gör så här

Fräs lök och vitlök i oljan tills den blir mjuk.

Tillsätt sellerin och kryddorna och låt fräsa med en stund.

Tillsätt vatten, krossade tomater, linser, potatis, buljong och tamari och låt koka på medelvarm värme i cirka 25 minuter.

Tillsätt därefter bladspenat och låt koka 5 minuter till.

Avsluta med att smaksätta med citron, peppar och salt.  

Inspirerat av Kokboken från Ananda Mandala yoga-mediation.se

Foto: Sundkurs