Ärtig falafel

Ärtig falafel med sval sås

Ingredienser

250 g blötlagda gula ärtor
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja
2 msk hackad koriander
0,5 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
Kokosolja till stekning

Gör så här

Skala lök och vitlök.

Mixa ärtor, lök, vitlök, persilja, koriander, bakpulver och kryddor i en matberedare.

Forma smeten till biffar eller bollar. Stek biffarna i olja i en het stekpanna tills de är gyllenbruna, ca 3-4 minuter per sida.

Biffarna får en knaprig yta med ett mjukt inre och är sagolikt goda!

Servera biffarna med ugnsstekta grönsaker, kall sås och grönsallad.  

Källa: Ölands Skördebutik