Vem är du beredd att förlora?

jumpstory-download20211015-145958-edited

Varför envisas vi med att försöka ha relationer med personer som vi inte har något utbyte av och som till och med dränerar oss på energi och i många fall utnyttjar oss?

Är det inte bättre att välja att inte ha en relation med sådana personer, än att behöva slå knut på dig och ändra ditt sätt att vara för att du ska kunna stå ut, och låtsas som att du mår bra i relationen eller till och med övertyga dig om att du mår bra, fast du inte gör det?

Vi lyssnade precis på en så kallad guru, som menar att det bara är att ändra dina tankar så kommer du att kunna njuta av att till exempel umgås med din svärmor och andra personer som är besvärliga.

Tänk rätt tankar = bit ihop och håll masken, och förändra ditt sätt att se på din svärmor = tryck ner och ignorera dina känslor, så kan du vara tillsammans med vem som helst och må bra.

Vi håller absolut inte med om detta!

Vi har träffat hur många människor som helst som har försökt och försökt att förändra sig för att kunna vara tillsammans med personer som inte respekterar dem. Allt från släktingar och partners, till vänner, kollegor, chefer, you name it.

Det går faktiskt att välja bort relationer som inte ger dig det du behöver. Det kan vara väldigt smärtsamt, men efteråt känner du att det är det bästa du har gjort.

Sedan menar du kanske att det finns relationer som du ”måste ha”, åtminstone kortsiktigt. Såsom kollegor på jobbet chefer och släktningar.

gammal och ny vänskap

Det går faktiskt att göra något åt dessa relationer också, men inte genom att försöka styra med tankarna och ignorera de känslor som du faktiskt känner.

Utan genom att uttrycka precis det du känner och hur du upplever situationen, ärligt och äkta med alla känslor som finns med, i en trygg miljö. Vi lovar att det är sååå befriande.

Därigenom kommer du att få viktiga pusselbitar som ger dig vägledning om hur du ska gå vidare med relationen.
Framför allt kommer du att hitta din drivkraft och du kommer att stärka kontakten med ditt hjärta och din själ, och det kommer att påverka alla delar av ditt liv.

Ja, det kommer att förändra allt för alltid! För detta är bara en av alla situationer där du håller tillbaka din kraft och förminskar dig själv.

Det är det här och så mycket mer som vi hjälper dig med i våra kurser och utbildningar.

Välkommen att höra av dig så tar vi tillsammans reda på om det här är något för dig!

Platinum är vägen till emotionell frihet ➢

Sprid gärna inlägget vidare till alla du bryr dig om, och skriv en kommentar nedan. Vi är nyfikna på vad du tycker och tänker!

2 kommentarer

Tony
 

Hej och tack för det ni gör. Men fick lite tankar om detta inlägg....för mig var det så här att jag hade flera i min omgivning som jag tyckte tog min energi, och det var ju klart jobbigt för mig....inte ett skit för dom, för dom hade ju ingen aning om att de dränerade mig på energi. Men, under min utveckling, jag läste en del böcker av Eckhart Tolle, Robin Sharma med flera andra, fick jag insikten att jag faktiskt dränerade mig själv, det är nog faktiskt så att, enligt min syn på det hela, ligger det i dina egna ideer om dina egna tankar som oftast ställer till det. Så för mig var det så att det var mina egna tankar om dom som faktiskt dränerade mig, inte deras sätt att vara....när jag förstod det, så ändrades mina tankar om dom liksom av sig själv, och jag bara släppte dom energierna som dränerade mig...och vips...allt blev lättare...jag behövde inte konfrontera dom, utan bara mig själv...varför tar dom din energi? Varför dränerar dom dig? Enkelt egentligen, för att du tillåter dom att göra det! För mig funkade det att ändra mina tankar, men inte att trycka tillbaka eller hålla undan, utan att ta upp dom till ytan och ifrågasätta dom, är dom sanna dom tankarna? o.s.v. 

Min syn bara på detta....Ha det fint!

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack för dina fina ord, Tony! ❤️

Och tack för att du delar med dig av hur du har gått tillväga. 👍 

I fallet där det handlar om att projicera på andra så är det absolut så att vi behöver titta på varför vi gör det – då kommer vår upplevelse förändras. Till exempel kan någon tycka att vissa människor tar deras energi om de tar för mycket plats, medan det i själva verket är så att de själva håller sig tillbaka, och inte tar den platsen som de skulle vilja. Det finns en gåva i att komma tillrätta med detta.

Men sedan finns det andra situationer där människor beter sig på ett sätt som inte känns bra. Då finns det två alternativ. Antingen att berätta hur du känner och lyssna på vad den andra personen säger. Då kan ni tillsammans titta vidare på varför det är så här. I en nära relation är det här tillvägagångssättet helt nödvändigt om ni vill hålla relationen levande, äkta och djup.

Det här spännande ämnet, relationer, är vad vår kommande bok handlar om! 😀

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar