Ett gott råd från dig själv till dig själv

jumpstory-download20210917-130613-edited

Vi har funderat på vad vi skulle ha sagt till oss själva för 20 år sedan, om vi hade kunnat ge ett smart tips för att underlätta livet. Något av det viktigaste som vi har kommit fram till är:

Sluta kämpa så förtvivlat!

Och det är inte bara till vårt yngre jag som vi hade velat säga detta, för vi träffar såå många människor som verkligen har försökt och fortfarande försöker stenhårt ...

  • Försöker bli något.
  • Försöker vara någon.
  • Försöker passa in.
  • Försöker uppnå något.
  • Försöker lyckas med något.
  • Försöker imponera på någon.
  • Försöker få bekräftelse av någon.

Det är så lätt att tro att vi måste "ta oss i mål" på något sätt. Att vi måste lyckas bli framgångsrika. Så att vi äntligen ska få uppleva lyckan som vi längtar efter.

Vi har en viktig nyhet till dig!

Du har redan "tagit dig i mål". Du var framme redan den dagen du kom ut ur din mammas livmoder.

Du har faktiskt "tagit dig i mål" så ordentligt att det räcker för resten av livet. 

Du är redan den du letar efter. Du är redan allt du längtar efter. 

Det är bara det som du behöver inse och verkligen på djupet förstå.

Du behöver minnas vem du är!

Saken är den att när du kämpar så förtvivlat och försöker så mycket, då skapar du separation inuti dig själv. Separation från den du egentligen är. 

Ditt ego försöker springa ifrån den du egentligen är. Och du behöver ha kontakt med den du är – innerst inne, i ditt hjärta – för det är där all livskraft och kärlek finns.

Det är där allt som inte kan köpas för pengar eller uppnås genom prestationer finns. Allt det som egentligen är det enda som betyder något. 

livet-ar-en-tavling-edited

Livet är ingen tävling!

Gör sådant som du verkligen vill göra, för att det känns bra i hjärtat, inte för att du hoppas på att bli något annat. Inte för att leva upp till någon annans ideal. Inte för att distrahera dig. Bara för att du är du – det är tillräckligt! 

Det viktigaste arbetet du kan göra är det inre arbetet!

Var ärlig mot dig själv.

Var villig att vara super-obekväm och gå utanför din komfortzon om ditt hjärta uppmanar dig till det.

Var öppen för att ha fel. Sök efter din sanning i alla skrymslen och vrår inom dig. Och ta av dig offerkoftan!

Fortsätt att göra det här, och omfamna dig själv fullt ut, och allt annat blir så mycket lättare!

Lär dig att älska dig själv!

Om du hade kunnat ge dig själv ett smart tips för att underlätta livet för 5, 10 eller 20 år sedan, vad skulle det ha varit?
Skriv och berätta i en kommentar nedan!

18 kommentarer

Christer Philipson
 

Våga välja livet, vägra följa John.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Fantastiskt Christer! Det gillar vi! 😀❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Anne Sjösvärd
 

Andra människor är varken sämre eller bättre än du. Alla är lika värda, du är värd att må bra.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack för att du delar, Anne! Så jättefint! ❤️🥰

Läs mer
Läs mindre
Maria
 

Mitt hjärtats röst hade alldeles för låg volym och jag varken hörde eller förstod dess signaler. Det som satte punkt för mitt obekväma liv var resa till Nepal. En extremt jobbig vistelse i bergen fick mitt hjärtlösa levnadssätt att haverera. Jag sökte hjälp och fick det inkl bästa vägledning framåt. Jag hittade tillbaka till mitt hjärtintelifens och i samband med det vände jag skutan i rätt riktning. Mitt råd till ung och vilsen. Du ska följa din hjärtintelifens och inte ditt IQ.  Vänd om... 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack fina Maria för dina kloka ord! Du har gjort en fantastisk resa och vi är så glada över att ha fått träffa dig! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Iréne
 

Lyssna på ditt hjärta! Hör dina viskande funderingar, de är nämligen din magkänsla.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack Iréne, så fint! ❤️

Läs mer
Läs mindre
Karin Blick
 

Herregud vilken bra fråga, nästan alla punkter stämde på mig, eller rättare sagt stämmer än idag. Jag har aldrig försökt bli något eller vara någon men resten passar som handen i handsken.

Försöker bli något. Försöker vara någon. Försöker passa in. Försöker uppnå något. Försöker lyckas med något. Försöker imponera på någon. Försöker få bekräftelse av någon.

Så vad skulle jag sagt till mig själv för 40 år sedan? Ta inte livet så allvarligt, skit i andra, gör det som du vill göra, lyssna men tro inte på allt, sitt ned och känn in istället för att rusa på i 180 knyck, var inte så jävla pretentiös utan lev utifrån ditt hjärta, blir det fel så har du ändå följt ditt hjärta och gjorde rätt just då, hitta någon som du kan anförtro dig åt, någon att dela dina känslor och tankar med som är öppen och inte dömande. Släpp taget, bli fri från att passa in, att imponera, att få bekräftelse, att få vara någon. Ta plats, ta den plats som du har rätt till, gör dig hörd, var obekväm, stå i din sanning... 

Nog för att jag har sagt ifrån, jag har revolterat men kanske inte på ett sunt sätt, men visste inte bättre, förstod ingenting av det som hände med mig och inom mig. Men hoppas nu mina resterande år kan hitta mina känslor, mitt hjärta (som ligger djupt begravet någon stans) och det viktigaste av allt våga stå i min sanning. Att få slippa kämpa. Nu under min sjukskrivning kämpar jag varje dag med att inte göra något. Om det så är en hel dag eller några timmar då och då. Så svårt. Känner mig helt oduglig, helt waist, livrädd att jag inte kommer prestera tillräckligt. Är jag tillräckligt bra "sjukskriven" person? Gör jag rätt? Prestera prestera.... blir trött bara jag tänker på det. 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Stort tack Karin för din fina och ärliga betraktelse. 🙏 Så många viktiga insikter du förmedlar på ett klokt och inspirerande sätt! ❤️😇

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Hanna
 

Så kloka ord! Jag kämpar för att veta om det är mitt hjärta eller mina rädslor som "pratar" med mig. Om jag känner att jag inte vill något, är det för att hjärtat säger nej, eller för att är rädd för vad som kan hända?

Läs mer
Läs mindre
Karin Blick
 

Hanna jag kämpar med samma sak, är det för att jag inte vill eller att mitt ego sätter sig ivägen. Att jag förminskar mig själv och det jag kan göra. Vad är mina drömmar och vad vill jag egentligen. 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Kristina Andersson
 

Jag skulle säga till mig själv att inte vara så naiv, att jag inte skulle tro på allt folk säger, att alla människor är inte goda, det finns predatorer, psykopater, narcissister, sociopater som jag har träffat, tyvärr.

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Marita
 

Skjut inte upp saker till framtiden som är viktiga… säj till de du älskar att du älskar dem ta tid för dina nära och kära var med den umgås och förklara hur mycket de betyder… när man mist dem är det försent… då kommer man på allt man ville pratat om frågat om och berättat… gör det nu!  Njut av att hjälpa någon även om det är jobbigt… 

Läs mer
Läs mindre
Kristina Andersson
 

Tack ❤️ det ska jag tänka på fram över.

Mvh Kristina Andersson
Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Kristina Andersson
 

Tack för alla kloka ord som hjälper människor och lär de som verkligen är viktigt i livet ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Mats Birgersson
 

Människan säjs vara i grunden god? 

Tyvärr uppväxtförhållande och erfarenhet gör att jag inte kan hålla med! Människa är som ett isberg: Ovanför vattenytan ser det mycket fint ut men under ytan kan attityden vara helt fruktansvärt negativ.

Glöm aldrig att få ett djupsamtal med personen, flera gånger, om du ska få veta de rätta värderingarna!

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Anna
 

När kroppen sa ifrån och tankarna blev bittra så beslutade jag mig för en livsstilsförändring. Tackade nej till sjukskrivning och psykofarmaka då det för mig är en kortsiktig lösning. Lyssnade till er miniutbildning och gick till handling, tack! Ett mycket klokt beslut och det här är bara början.  Det är tufft att stå pall i sina beslut, framförallt i valtider och lågkonjuktur men jag har valt att inte bry mig om allt som inte är meningsfullt! /fd karriärist, mycket bra kund hos allsköns matkasseföretag, städfirmor etc. 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar