Så kommer du tillrätta med gnagande oro

jumpstory-download20211030-084506-edited

Mitt liv har präglats av mycket oro.

Oro för att vara fel, ha fel åsikter, uppfattas som att jag inte bryr mig, att jag inte ser alla medmänniskor. Alltså att inte duga och att jag måste vara tillgänglig för alla som behöver mitt stöd. Och känslan av att jag är fel, för att jag känner för mycket, och känner för/av andra så mycket. 

Det har krävts gång på gång att min kropp måste signalera högt för att jag ska stanna upp och hitta tillbaka till hjärtat och hela mig. Springa, prestera, inte känna för mycket utan anpassa mig, finnas där för alla, tills att min kropp ser till att jag ramlar och skadar mig eller får smärta så att jag måste stanna upp.

Genom oron (egot) måste jag kontrollera, kämpa och slita. Jag blir trött och energilös (och i och för sig ger ”det invanda” trygghet, eftersom jag är i det jag känner till, det vill säga status quo).

Hur kan vi fortsätta vara kvar i hjärtat?

Det handlar om att stanna upp, medvetandegöra mönster, ha vilja och mod att lyssna på hela dig – din kropp, dina känslor, din vitalitet, din intuition och dina tankar – och ta egot kärleksfullt i handen. 

Vi är som en lök som behöver skalas, lager på lager, ett steg i taget. För när vi stillar oss här och nu, och samtidigt vågar känna efter och har mod att röra oss framåt, växer vi och närmar oss hjärtat mer och mer. 

I mitt varande och mitt lugn växer inspiration, glädje, kreativitet, energipåfyllning, liv, känslor och driv med mera. Eller som en kollega uttryckte det: 

Vi stannar tiden en stund,
för att i det magiska nuet
låta oss utforska vem vi är.

Carola Svedberg

Vi behöver sällskap på vägen av andra, som också vill gå hjärtats väg. Alla behöver få stöd och pushning så att vi var och en, och tillsammans, kan ta steg framåt.

Tillsammans kan mirakel hända och där vill jag vara! ❤️


tina-stromberg-wiklund
Gästbloggare: Tina Strömberg Wiklund, 

7 kommentarer

Annica
 

Hej, tack för detta inlägg. Det finns mycket igenkänning i det för mig. Och igenkänning är något som jag sätter stort värde på - när jag gör min resa mot att vara i hjärtat istället för mestadels i huvudet (egot). Den vägen kan kännas ensam ganska ofta och att då dela sina erfarenheter är så värdefullt. Så tack! Det är så viktigt att hålla sin riktning även när det bitvis är motigt och lättare att vända. Men det går ju inte:)

Vänliga hälsningar Annica

Läs mer
Läs mindre
Kristina Strömberg Wiklund
 

Tack Annica för din delning! ❤ 

Ja, steg för steg tar vi oss framåt. Och på resan, att leva med hjärtat, behöver vi varandra och som du så fint skriver få bekräftelse och igenkänning! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Maria Wikander
 

Tack, vad fint du förmedlar dessa viktiga insikter. Jag blir varm i hjärtat och inspirerad. Att vi tillsammans skapar förutsättningar för allt fler att utgå från sitt hjärta, tillsammans med alla med samma längtan, i värme, kärlek och äkthet.❤️🙏 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Kristina Strömberg Wiklund
 

Tack Maria! Så fint du beskriver, precis så är det! ❤

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Cecilia
 

Tack så mycket, denna gav mycket 🧡 jag känner sådan oro på grund av allt 
som sker i samhället. Mvh Cecilia



Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Kristina Strömberg Wiklund
 

Tack Cecilia för att du delar och vad fint att den gav dig mycket! ❤

Läs mer
Läs mindre
Cecilia
 

🧡🧡🧡

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar