Jag var tvungen att lämna relationen för att inte förlora mig själv

gunilla-h-katt-edited

Som liten älskade jag att dansa, sjunga, måla och tämja vilda kattungar, och sitta för mig själv i mitt rum och skriva brev till alla brevvänner runt om i världen.

Jag upplevde att det inte var riktigt passande, och kände skam. Det förväntades att jag skulle prestera. Jag skulle vara orädd, snäll och uppföra mig väl.

Pappa blev svårt sjuk då jag var 4 år, och samtidigt föddes min lillebror och det fanns inte plats för mig och min storasyster. Mina föräldrar hade fullt upp att försöka överleva och hantera situationen.

Jag älskade att sitta uppe på höloftet och tämja de vilda kattungarna. Där var det tyst och lugnt, och jag var totalt närvarande och upplevde spänning och nyfikenhet. Jag hade enormt tålamod och visste att till slut skulle jag ha tämjt de små ungarna och det var en fantastisk känsla. De fick förtroende för mig och var inte rädda.

Jag hade det mycket bra utåt sett, då jag kunde resa mycket och åka iväg på loven, men i mitt hjärta mådde jag inte bra. Mina föräldrar gjorde det bästa där de var i sitt liv, men som många andra i den generationen så hade de aldrig fått lära sig något om känslor och att kommunicera.

Jag började undvika att möta mina känslor – och springa ifrån mig själv.

gunilla-hast-300x300.jpg

Hetsåt för att slippa känna

I ungdomen var jag fullt upptagen med att rida, ta hand om hästarna och skolarbete. Jag tränade väldigt mycket, bland annat så sprang och gymmade jag, och satt på motionscykeln, inlåst på toaletten i timmar och pluggade. Jag fick absolut inte bli tjock – om jag skulle bli tjock så hade jag inget i mitt liv. Jag var dessutom tvungen att vara duktig, både i skolan och utanför, för att vara någon.

Ibland, när det blev för mycket känslor, hetsåt jag och efteråt ångrade jag mig och kräkte upp både mat och känslor. Jag visste inte vad jag skulle göra av alla känslor. Jag hade  prestationsångest och klarade inte av att stanna upp för då började jag känna en massa känslor och det kändes jättefarligt – det var ångestframkallande. Jag hade ständigt ont i magen på grund av alla känslor som fastnade i magen under skolåren.

Jag vågade äntligen stanna upp och kom i kontakt med det jag sprungit ifrån

När jag var i 25-årsåldern dök en qigongaffisch upp i Lund och hela jag ville gå på kursen. Efter en helgkurs i qigong blev magen bra och jag visste  att qigongen skulle bli en del av mitt liv och att jag skulle jobba med det – allt kändes logiskt och qigongen följde naturlagarna.

Den första tiden var tuff då qigongrörelserna är långsamma och jag fick ibland panik, eftersom jag var tvungen att börja möta allt jag hade sprungit ifrån hela livet – mina känslor och mig själv. Det tog ett tag innan jag kunde börja njuta och trivas med att vara i tystnaden och lugnet – i stillheten. Efter ett tag kunde jag gå in i min kropp och började känna  att jag existerade, att jag var unik och fantastisk. Jag kände mig som en del av universum och naturen, och det var så stort och en fantastisk känsla. Jag levde!

isblomma-gh

Foto: Gunilla Henriksson


När livet vände men något viktigt fattades

Många år senare levde jag i ett väldigt destruktivt förhållande. Ett förhållande som varade i många år och som inte var bra för mig, och jag började att tappa bort mig själv mer och mer. Jag var rädd för att avsluta relationen eftersom jag inte visste vad konsekvenserna skulle bli.

Till slut förstod jag att om jag inte lämnade relationen så skulle jag förlora mig själv helt. Jag följde hjärtat och lämnade relationen, men rädslan över konsekvenserna fanns kvar i mig. Det tog många år för mig att hitta tillbaka till mig själv igen. Qigongen var en av de viktiga komponenterna i att föra mig tillbaka.

Jag kände fortfarande på djupet att något viktigt fattades i mitt liv, men jag kunde inte riktigt hitta vad det var. Så en dag berättade Anneli, min vän från gymnasiet, att hon och Carl hade börjat hålla kurser i hjärtats intelligens med Human Awareness. Detta lät så spännande och jag ville veta mer! Efter första kursen var jag helt såld!

Jag hittade min inre styrka ...

För första gången hittade jag tillbaka till den jag verkligen är och egentligen alltid hade varit. På en av Fånga LIVET-kurserna var jag med om en stark upplevelse då jag verkligen fick stå upp för mig själv. En man fick spela min exsambo och det blev så verkligt! Tack vare denna starka process klarade jag av att träffa honom, efter 8 år, och vara i min styrka. Han tackade mig till och med för att jag avslutat relationen, eftersom han insåg att det var det bästa för alla inblandade. Detta förstod han efter 8 år! Jag hade följt hjärtat och jag fick bevisat att det jag gjort var rätt. Det kändes fantastiskt!

... och hittade det jag alltid hade letat efter

Jag hittade även den sista pusselbiten som fattades – att möta mig själv tillsammans med andra på ett djup som är svårt att beskriva. Ett djup som är som att titta upp på stjärnhimlen – ett djup med så stor kärlek som jag önskar att alla människor ska få uppleva någon gång i sitt liv. Jag hade hittat det jag alltid letat efter, som var att bli bejakad och sedd av andra i total närvaro – och det var så läkande. Jag kände mig älskad för den jag är.

När jag slutligen fångade livet 

Min längtan att få hålla på med, och använda Human Awareness koncept själv, var väldigt stark inom mig och jag har därför utbildat mig till diplomerad coach och gruppledare. Jag är så tacksam för att gjorde det. Jag har fått ett nytt liv tack vara Human Awareness! För mig är det så otroligt värdefullt att få coacha klienter och uppleva deras transformation till att bli sig själva mer och mer, att stå upp för sig själva och växa. Att leva fullt ut och följa sitt hjärta och sitt hjärtas längtan.

Jag känner mig som en ”hjärt-barnmorska”. Fram föds människors sanna natur och hela människan börja lysa. De ser yngre ut, hela utstrålningen förändras och en inre lycka infinner sig.

Att få se när människor på djupet börjar inse hur fantastiska och unika de är, och vilken kraft de har inom sig själv – det skapar lycka i mitt hjärta. Jag är så tacksam för att få vara del i människors innersta liv och att jag mer och mer förstår hur jag fungerar och hur andra fungerar. Det är så oerhört spännande! Jag är även så tacksam för att få vara på denna otroliga paradismoder jord – och att ha en fantastisk kropp och få känna en massa. Jag är en högkänslig person (Highly Sensitive Person), vilket jag i dag ser som en stor gåva.

Min gåva till världen

I dag driver jag min egen verksamhet Qinilla där jag fokuserar på både individuell coaching och gruppcoaching utifrån Human Awareness metod. Jag coachar klienter över hela Sverige och även utomlands, och undervisar även i qigong, mindfulness och meditation. Jag är stolt över att vara där jag är i dag efter många års inre resa som ibland varit oerhört tuff och smärtfull.

Min inre resa är absolut inte färdig.
Jag utvecklas varje dag och får nya insikter.

GUNILLA HENRIKSSON

Min vision är att Human Awareness metod ska finnas på hela jorden då jag märker hur otroligt bra människor mår av det! Detta känns så viktigt att sprida! När vi mår bra och är i kontakt med oss själva vill vi inte skada annat levande – människor, djur, växter och Moder Jord. I dag kan jag även medvetet betrakta (scanna) mig själv och vet vad jag mår bra av och inte, och förstår för det mesta vad som händer i relationer. Men framför allt kan jag vara i relationer utan att tappa bort mig själv – och jag kan älska mig själv för den jag är.

Stanna upp, jag hör mig själv
Stanna upp, jag hör vinden prata
Stanna upp, jag förstår djurens språk
Stanna upp, jag kommunicerar med de visa träden
Stanna upp, jag upplever min storhet livets mirakler
Tack för att jag får leva på och med Moder Jord!

GUNILLA HENRIKSSON


Med kärlek till dig fantastiska, unika människa!
DU är värd att få leva fullt ut!

Gunilla Henriksson