Livet utanför radarskärmen

jumpstory-download20210217-153439

Intuitionen är den del av dig som ligger utanför de fem sinnena, men den kommunicerar med dig via samtliga dessa, och kan visa sig på många olika sätt. Du kan få signaler genom att du ryser eller känner en ilning i kroppen, en insikt som kommer helt plötsligt, en stark känsla eller uppleva ett “energipåslag” när du är i kontakt med något som är sant. 

Du bara vet att det är sant, fast du egentligen inte kan veta det, och inte heller bevisa det, men du VET ändå. Sådan här intuitiv guidning kan du även få via skenbart slumpmässiga händelser, synkronicitet, drömmar eller på andra sätt. Du behöver bara vara uppmärksam på signalerna för att dra nytta av den här typen av värdefull vägledning.

När du är i kontakt med din intuition eller om du hellre väljer att kalla det för:

ditt högre jag
din guidning
dina vägledare
din själs röst
självet
Gud
det sjätte sinnet
ditt övermedvetna,

så känner du tillit och känner att det finns en högre mening med ditt liv. Du vet att allt är okej, och att oavsett vad som händer så kommer det att lösa sig och bli till det bästa. Ju mer du utvecklar kontakten med din intuition, desto större perspektiv får du på ditt liv och desto tryggare blir du.


Jag vet att vad som helst kan hända när som helst.
Det är därför jag är så lugn.

Muminmamman


Att följa sin känsla och intuition

Ett bra sätt att få kontakt med din intuition är att odla attityden ”livet är magiskt”, ”mirakel inträffar” och ”allt är möjligt”. Håller du med om de här påståendena?

Du kanske inte ser det så, om du hittills har levt efter regelverket som skola, vetenskap och samhälle förespråkar. Där finns ju bara sådant som kan uppfattas med de fem sinnena och ingenting som kan tillskrivas ett högre medvetande.

Men håll med om att så länge du bara håller dig till det välbekanta, kommer det inte att hända så många nya spännande saker i ditt liv. Om du enbart förlitar dig på intellektet och inte vågar följa din känsla och intuition, missar du möjligheter som du bara kan bli medveten om när du ser och lyssnar på det som ligger utanför de fem sinnena.

radar screen

Tänk dig att det du uppfattar och kommer i kontakt med av verkligheten kan liknas vid en grön radarskärm med en snurrande linje. Tänk dig samtidigt att den totala verkligheten innefattar en mängd saker, skeenden, händelser och personer som du inte kommer i kontakt med eftersom de finns utanför din radarskärm.

Om du skulle kunna utvidga radarskärmen bara en gnutta så finns det mycket, mycket mer att upptäcka som du inte har en aning om just nu.

Helt andra valmöjligheter

Hur beter du dig om du hamnar i en situation som du inte vet hur du ska hantera? Det finns egentligen bara två olika vägar att välja på.

Du kan använda dig av förnuftsresonemang och din logiska förmåga att dra slutsatser. Du kommer då att lyssna du till dina ”hårdkodade programmeringar”, det vill säga det du kan se på radarn.

Om du gör det så kommer du med stor sannolikhet att fatta beslut utifrån dina gamla präglingar som faktiskt inte leder till några större förändringar gentemot tidigare. I bästa fall kommer beslutet troligen vara förnuftigt, tryggt och säkert, men det tillför inget nytt. I sämsta fall fortsätter dina omständigheter att vara precis så som du inte vill att de ska vara. Så länge du inte har lärt dig att följa de intuitiva signalerna sker ingen verklig förändring.

Om du däremot vågar lita på att det finns andra alternativ som du inte vet om (ännu) och som därför ligger "utanför radarskärmen", får du helt andra valmöjligheter som kan ge dig mycket, mycket mer än vad som annars är tillgängligt.

Visst kan det vara så att du tycker att du redan vet vilket som är det bästa alternativet, hur du ska gå tillväga och vad som krävs för att du ska få det du vill. Men tänk om det finns en helt annan väg framåt, som är ännu bättre för dig?

Möjligheter som du inte ens har kunnat föreställa dig blir på grund av så kallade tillfälligheter plötsligt verkliga. Du kommer då att uppleva det som att du har mer ”tur”.

Faktum är att det som brukar kallas för mirakel inte är några slumpmässiga händelser som bara inträffar då och då, utan vi har alla tillgång till sådana möjligheter om vi bara öppnar oss för dem.

När du vidgar din radarskärm hittar du smarta genvägar, som gör livet till en spännande resa och ett äventyr!


There are two ways to live your life.
One is as though nothing is a miracle.
The other is as though everything is a miracle.

Albert Einstein


Synkronicitet och flow

Genom att utveckla kontakten med din intuition får du ett helt nytt perspektiv på livet. Du får tillgång till din ”inre kompass” och fattar lättare smarta beslut som tar dig framåt i livet på ett smidigare sätt.

Ett sätt som detta visar sig på är att du kommer att uppleva mer synkronicitet. Några exempel på detta är att du får ett telefonsamtal från personen som du alldeles nyss tänkte på. Eller att du undrar över något, och en stund senare läser du om just detta, eller stöter på någon ett par dagar senare som av en så kallad tillfällighet ger dig svaret.

Ett annat exempel är att du bestämmer dig för att flytta och redan dagen efter – innan du ens har hunnit börja leta efter ny bostad – stöter du på en gammal vän som av en händelse berättar att hennes bror ska flytta utomlands och ska sälja allt han äger, inklusive sin lägenhet.

När du är med om många sammanlänkade eller synkronistiska händelser, den ena efter den andra, brukar det kallas för att ha flyt, eller att vara i flow. Det är ett gynnsamt tillstånd där livet faller på plats med enkelhet och självklarhet.

Känner du igen dig? Om du gör det, visst är det fascinerande och visst känns det i hela kroppen att du är på rätt väg! När du är öppen, närvarande och i kontakt med din känsla och intuition uppnår du inte bara mer flow, utan du blir även mer kreativ. Det innebär att du inte behöver ”slita och svettas” så hårt utan kan få lika mycket eller till och med mer gjort med mindre ansträngning.

Läs mer

Intuitionen är en viktig del av hjärtintelligens och Human Awareness metodik, och vi hjälper dig att utveckla den. Läs mer här: Human Awareness metodik ➢


ha-logo-humans-only Unika utbildningar i personligt ledarskap, både privat och professionellt.
www.humanawareness.se