Livet utanför radarskärmen

image-edited.png

Intuitionen är en del av dig som ligger utanför de fem sinnena, men den kommunicerar med dig via samtliga dessa.

Din intuition kan visa sig genom att du ryser eller känner en ilning i kroppen, du kan få en insikt som kommer plötsligt, du kan få en stark känsla eller uppleva “energipåslag” när du är i kontakt med något som är sant.

Du bara vet att det du känner är sant, fast du egentligen inte kan veta det, eller bevisa det. Intuitionen kan även ge dig guidning via skenbart slumpmässiga händelser, synkronicitet, drömmar eller på andra sätt.

När du är i kontakt med din intuition – även kallad ditt högre jag, din guidning, dina vägledare, din själs röst, självet, Gud, det sjätte sinnet, ditt övermedvetna eller vad du nu vill kalla det för – så känner du tillit och att det finns en högre mening i livet.

Du vet att allt är okej, och att oavsett vad som händer kommer det att lösa sig och bli till det bästa.

Ju mer du utvecklar kontakten med din intuition, desto större perspektiv får du på ditt liv.

Att följa din känsla och intuition

En god hjälp för att få kontakt med din intuition är att utveckla attityden att ”livet är magiskt”, ”mirakel inträffar” och ”allt är möjligt”. Håller du med om de här påståendena? Du kanske inte ser det så, om du hittills har levt efter det stela regelverk som skola, vetenskap och samhälle förespråkar. Där finns ju bara sådant som kan uppfattas med de fem sinnena och ingenting som kan tillskrivas ett högre medvetande.

Men håll med om att så länge du bara håller dig till det välbekanta, kommer det inte att hända så många nya spännande saker i ditt liv. Om du enbart förlitar dig på intellektet och inte vågar följa din känsla och intuition, missar du möjligheter som du bara kan bli medveten om när du ser och lyssnar på det som ligger utanför de fem sinnena.

Tänk dig att det du uppfattar och kommer i kontakt med av verkligheten kan liknas vid en grön radarskärm med en snurrande linje. Tänk dig samtidigt att den totala verkligheten innefattar en mängd saker, skeenden, händelser och personer som du inte kommer i kontakt med eftersom de finns utanför din radarskärm. Om du skulle kunna utvidga radarskärmen bara en gnutta så finns det mycket, mycket mer att upptäcka som du inte har en aning om just nu.

Du får helt andra valmöjligheter

Ett bra exempel är när du befnner dig i en situation som du inte vet hur du ska hantera. Om du bara lyssnar till dina ”hårdkodade programmeringar”, det vill säga det du kan se på radarn, så kommer du med stor sannolikhet att fatta beslut utifrån dina gamla präglingar som inte leder till några större förändringar gentemot tidigare. I bästa fall kommer beslutet troligen vara förnuftigt, tryggt och säkert, men det tillför som sagt inget nytt. I sämsta fall fortsätter dina omständigheter att vara precis så illa som du egentligen inte vill att de ska vara, men så länge du inte vågar följa de intuitiva signalerna sker ingen verklig förändring.

Om du däremot vågar lita på att det finns andra alternativ, som för tillfället ligger utanför radarskärmen, får du helt andra valmöjligheter som kan ge dig mycket mer än vad som annars är tillgängligt.


Det som brukar kallas för mirakel är inte slumpmässiga händelser som bara inträffar då och då, utan vi har alla tillgång till sådana möjligheter om vi bara öppnar oss för dem.

Human Awareness


För visst kan det vara så att du tycker att du redan vet vilket som är det bästa alternativet, hur du ska gå tillväga och vad som krävs för att du ska få det du vill. Men tänk om det finns en helt annan väg framåt, som är ännu bättre för dig?

Möjligheter som du inte ens har kunnat föreställa dig blir på grund av så kallade tillfälligheter plötsligt verkliga. Du kommer då att uppleva det som att du har mer ”tur”.

Faktum är att det som brukar kallas för mirakel inte är några slumpmässiga händelser som bara inträffar då och då, utan vi har alla tillgång till sådana möjligheter om vi bara öppnar oss för dem. När du vidgar din radarskärm hittar du smarta genvägar, som gör livet till en spännande resa och ett äventyr!

Synkronicitet och flow

Genom att utveckla kontakten med din intuition får du ett helt nytt perspektiv på livet. Det hjälper dig att skapa fler gynnsamma situationer än vad som är möjligt om du bara använder dig av intellektet och logiska resonemang. Du får tillgång till din ”inre kompass” och fattar lättare smarta beslut som tar dig framåt i livet på ett smidigare sätt.

Känner du till begreppet synkronicitet? Några exempel på detta är att du får ett telefonsamtal från personen som du alldeles nyss tänkte på. Eller att du undrar över något, och en stund senare läser du om just detta, eller stöter på någon ett par dagar senare som av en så kallad tillfällighet ger dig svaret.

Ett annat exempel är att du bestämmer dig för att flytta och redan dagen efter – innan du ens har hunnit börja leta efter ny bostad – stöter du på en gammal vän som av en händelse berättar att hennes bror ska flytta utomlands och ska sälja allt han äger, inklusive sin lägenhet.

När du är med om många sammanlänkade eller synkronistiska händelser, den ena efter den andra, brukar det kallas för att ha flyt, eller att vara i flow. Det är ett gynnsamt tillstånd där livet faller på plats med enkelhet och självklarhet.


Ju mer hjärtintelligent du blir, desto mer synkronicitet och flow kommer du att uppleva i ditt liv.

Human Awareness


Känner du igen detta? Om du gör det, visst är det fascinerande och visst känns det i hela kroppen att du är på rätt väg! När du är öppen, närvarande och i kontakt med din känsla och intuition uppnår du inte bara mer flow, utan du blir även mer kreativ. Det innebär att du inte behöver ”slita och svettas” så hårt utan kan få lika mycket eller till och med mer gjort med mindre ansträngning.

Vi hjälper dig!

Genom att utveckla din intuition får du således ett helt nytt perspektiv på livet. Det är en viktig del av hjärtintelligens, och på våra kurser övar du upp kontakten med din intuition, och lär dig att lita på den.

» Human Awareness kurser

 

0 kommentarer

Det finns inga kommentarer ännu. Bli först med att lämna en kommentar!

Lämna en kommentar