11 år av magi

Radiointervju-edited

Vi är trogna vårt eget varumärke och vägrar följa John. Det vill säga, vi firade faktiskt INTE något sedvanligt 10-årsjubileum i våras, trots att Human Awareness startade sin verksamhet på våren 2010.

I stället vill vi uppmärksamma att vi nu är på god väg att avverka vårt 11:e år som framgångsrika företagare. Och det gör vi så klart i dag, den 11/11 kl. 11:11.

Några höjdpunkter ur Human Awareness historia

First time ever

Annelis-vardagsrum-edited.png

Vi skulle arrangera vår allra första gruppaktivitet och hade hittat svenska personer i ett Heart IQ-forum. De är säkert intresserade, tänkte vi. Vi var så sugna på att komma igång så vi bestämde ett datum och skickade ut en inbjudan.

Sex personer anmälde sig och vi var överlyckliga!

Nu var det då dags. Vi fixade med det sista i Annelis vardagsrum, som dagen till ära hade ställts i ordning med alla möblerna undanplockade, och vi hade fixat fika som bestod av energibollar, frukt och nötter tillsammans med riktigt goda teer. 

Det var pirrigt och nervöst, men vi var så redo vi kunde för att hålla kursen. Betänk att vi förvisso hade hållit i aktiviter tillsammans med medarbetare när vi arbetade som chefer, men det här var något helt annat. Vi var långt utanför vår komfortzon.

Det började redan på morgonen. Två personer hörde av sig och avbokade. De hade varit på fest kvällen innan och det hade blivit sent så de orkade inte. Ytterligare en person hörde av sig och kunde inte komma. Vi tänkte att då får det bli en liten grupp.

När det var dags att starta hade fortfarande ingen kommit. Vi kände oss snopna och nedslagna. Men efter en kvart rullade en bil in på uppfarten. Vi trodde först att det var någon som hade kommit fel, men det var en deltagare! 

Vi höll vår första kurs – en tretimmarskurs – med endast en deltagare. Men det blev så fint med mycket energi och närvaro så vi kände oss helt övertygade om att det vi hade gjort var så värdefullt att fler måste få vara med om detta. Tack Mariette för att du dök upp! ❤️

Därefter blev det en lång rad med kurser i Annelis vardagsrum, och vi gjorde samma sak i Växjö där Carl bodde. Så småningom växte detta till heldagskurser där vi åkte land och rike runt med bilen full av rekvisita. 🙂

Et var en hel del pyssel och utmaningar, men mycket utvecklande och givande. Vi kände redan då hur kraftfull den här metoden är och vad som är möjligt att uppnå när människor samverkar från hjärtat med en tydlig intention. Magiskt! 

Vi kunde verkligen inte ana vart den där första gruppaktiviteten i Annelis vardagsrum skulle ta oss – till en i dag framgångsrik verksamhet där vi har ett helt team som vi själva utbildat till coacher och gruppledare genom vår egen unika metodik.

Vägra följa John

IMG_5083.jpeg

Allt hade egentligen börjat redan några år tidigare, när Carl en dag sa något viktigt som blev helt avgörande för där vi är i dag. 

Så här lät konversationen.

”Vet du vad, jag tycker att vi ska skriva en bok om allt det vi pratar om”, sade Carl.

Anneli blev lite paff över förslaget och undrade om det ens var möjligt, även om hon i tonåren hade haft sådana tankar själv.

"Men vi är ju inga författare och hur skulle vi kunna få ner alla dessa tankar och insikter om så många olika områden i en och samma bok? Var ska vi ens börja?", sade Anneli.

Samtidigt väcktes en längtan och det tog inte många minuter innan Anneli nappade på Carls idé. 😀

"Det skulle ju vara fantastiskt om det kunde bli möjligt!", sade de tillsammans.

På den tiden hade vi inte de verktygen som vi har i dag och hade inte lärt oss hur viktigt det är att ta ett litet steg i den riktningen som vi längtar efter även om vi inte har hela bilden klar för oss. Därför kändes det som en gigantisk utmaning, nästan omöjlig, med tanke på att vi hade en känsla för vad det var för bok vi i så fall skulle vilja skriva. En bok som innehåller ALLT – den skulle vara komplett!

Boken blir till

De allra första raderna i boken Vägra följa John skrev vi redan 2011. Innan dess hade vi haft många samtal där vi kommit fram till massor av viktiga insikter och de täckte verkligen in alla möjliga, vitt skilda ämnesområden.

Så som varför vi människor gör som vi gör och inte som vi egentligen, innerst inne vill; hur det kan komma sig att vi i så hög grad styrs av våra präglingar och så blint litar på auktoriteter och massmedia; varför känslorna och själen inte ses som lika viktiga som intellektet och logik; varför läkemedels- och livsmedelsindustrin i så hög grad bidrar till fortsatt ohälsa i stället för att hjälpa människor att bli friska och starka på riktigt; varför vi inte får lära oss hur fantastiska våra kroppar är, och hur de kan självläka med rätt hjälp; och hur vi alla faktiskt har möjlighet ett skapa vårt liv helt och hållet.

Allt detta ryms inom varje människa – vi har en otrolig potential! Men varför är det så svårt och varför har vi inte fått reda på hur vi ska göra?

Efter tre år, 2014, var boken Vägra följa John klar! Den första boken hade undertiteln "Från lagom vanligt normal, till omåttligt unikt fenomenal".  

Boklansering och turné med Akademibokhandeln

vfj-kollage-turne.jpg

Det hände mycket 2014 och allt gick i en rasande fart. Boklanseringen var den 3 april i Vattumannens bokhandel på Drottninggatan i Stockholm, och vi for runt och höll föredrag om boken på olika platser.

Till hösten deltog vi förstås på bokmässan i Göteborg. Vi medverkade i en debattpanel om psykisk ohälsa tillsammans med psykiatriker och forskare och fick ge vår syn på varför människor mår dåligt. Dagen efter höll vi ett föredrag om KÄNSLOR – varför de är så viktiga.

Därefter följde en lång bokhandelsturné i regi av Akademibokhandeln. Många radio- och tidningsintervjuer blev det!

På ett sätt kändes allt det här overkligt. Vi var så tacksamma över mottagandet av vår bok och det var otroligt inspirerande att träffa så många läsare som berättade om hur boken har förändrat deras liv. Wow!  

Vägra följa John har sedan dess omarbetats och uppdaterats två gånger, först som pocket och därefter i sin slutgiltiga version som även finns som ljudbok och e-bok. 

Nu är boken precis så som vi vill ha den, med namnet Vägra följa John: Hjärtats intelligens – Hela vägen till hälsa, framgång och lycka".

Ananda Mandala 

ananda-kollage.png

Så småningom började vi hålla flerdagskursen Fånga LIVET! och den första platsen som vi var på var kursgården Ananda Mandala i Smålands mörka skogar. Det var en spännande tid med härliga kurser, bastu och bad i isvak på vintern. Vi tog emot grupper på allt mellan 10 och 25 personer och steg för steg förfinades vårt koncept.

Hösten 2016 fick vi en stark känsla av att det var dags att flytta våra flerdagskurser till Stockholm. Vi hade nu deltagare från alla Sveriges hörn och kanter och även från andra länder, så vi behövde öka tillgängligheten. 

Fredriksborg

fredriksborg-kollage.jpg

Vi är mycket noga med kvalitén på våra utbildningar, så även lokal och arrangör måste leva upp till detta. Det ska vara rätt energi, lugnt och tyst, ekologisk växtbaserad mat som ska vara delikat. Dessutom ville vi vara på ett hotell med bra standard där det bara var vi och inga andra – vi ville kunna abonnera hela stället.

Vi letade men hittade inte rätt plats, så det blev stiltje i de planerna. Samtidigt blev känslan av att vi måste vidare allt starkare, och då slog det oss att vi själva behöver följa de råden som vi ger våra deltagare, och som vi för det mesta lever efter:

”Ta ett steg, se till att vara i rörelse!”

Så vi sa upp kontraktet med Ananda Mandala och tänkte som så, att om vi inte hittar någon annan plats så ska vi kanske inte fortsätta med de här kurserna. Det finns kanske något annat som det är viktigare att vi fokuserar på.

Det var ett tufft beslut, men helt nödvändigt för vi behövde verkligen komma vidare. Vi vet hur viktigt det är att, om så krävs, klippa de band som håller oss tillbaka INNAN vi vet hur det kommer att bli. Helt enkelt våga ta ett steg ut i det okända och lita på att känslan och intuitionen ska leda oss rätt.

Och tänk, därefter dröjde det inte länge innan den perfekta arrangören dök upp, Fredriksborg Hotell. Ett helt fantastiskt hotell ute i Stockholms skärgård, med magiskt god mat och otroligt bra service. Det skulle inte ha kunnat bli bättre!

Fler utbildningar har det blivit  

Utbildningen Human Awareness Platinum föddes fram när vi ville erbjuda våra deltagare möjlighet att fördjupa sig i hjärtintelligens och den blev en succé. PL90 är ett av våra flaggskepp, en utbildning som är mycket uppskattad.

carl-anneli-christian.jpg2017 var det dags att starta vår egen coachutbildning, Certifierad Human Awareness-coach. Vi hade inte ens tänkt på att vi skulle kunna utbilda andra i den här metodiken som är så avancerad och intuitiv. När vi själva utbildade oss hos Christian Pankhurst på Heart IQ Academy tog det oss tre år att nå högsta nivån. Men skulle VI kunna göra samma sak som han? Trots vissa tvivel visste vi att det var dags, både för att vi hade efterfrågan på en sådan utbildning från personer som ville lära sig Human Awareness metodik, och att vi förstod att för att kunna sprida detta ut i världen behöver vi vara fler än bara vi två.

I år, 2020, håller vi i den tredje utbildningsomgången och vi har även utbildat gruppledare som i dag leder halvdags- och endagskurser med bravur.

Nästa steg – relationsboken om hjärtintelligens

De senaste åren har vi skrivit på en relationsbok – boken som handlar om hur du skapar hjärtintelligenta relationer.

Tanken var att den här boken skulle vara kort och kommit ut för länge sedan, men så blev det inte. 😊 Allteftersom boken vuxit fram så har vi fått till oss mer och mer som vi bara "måste" ha med. Allt för att hjälpa dig som läsare så mycket som det bara går.

Relationer är komplicerade och det är så mycket som spelar in och påverkar hur de blir. De kan vara alltifrån himmel till helvete – eller lagom ljumma och mer åt tristess-hållet. Vi vill hjälpa dig att skapa fantastiska relationer och nyckeln till detta är HJÄRTINTELLIGENS. Ett begrepp som det är vår uppgift att sprida på den här planeten. 

Precis som med Vägra följa John, som är en komplett och heltäckande bok om dig själv – vertikal hjärtintelligens – så är den nya boken på samma sätt komplett och heltäckande, och den handlar om relationer till andra – horisontell hjärtintelligens – i synnerhet kärleksrelationer. En ny bibel med andra ord, som en del kallar Vägra följa John.

Vi har som sagt arbetat i många år på den här boken och det finns ännu inget releasedatum. MEN nu är vi närmare än någonsin eftersom manus skickas till förlaget nästa vecka, tjohooo!! 🌟 Här finns mer information om boken som alla väntar på.

On the horizon

Coachträff 2020

I somras på vår årliga coachträff flödade kreativiteten och skaparkraften, och vi fick tillsammans en tydlig vision av var Human Awareness kommer att vara om tre år. Du kan inte ana hur högt vi siktar!

Världen har aldrig tidigare varit så redo för den hjärtintelligenta revolutionen som nu. Många människor lever i obefogad rädsla som håller dem tillbaka och hindrar dem från att få tag i sin inre drivkraft och fulla potential. När vi alla tillsammans strävar åt samma håll finns inga gränser för hur fantastisk den här planeten kommer att bli – ett paradis på jorden!

Det är dags för detta nu och det enda som står i vägen är människors egon som kämpar för att stanna kvar i komfortzonen.

Hjärtintelligens ger dig förmågan att lita på dina känslor och din intuition, och du får full tillgång till din inre drivkraft som ingen kan ta ifrån dig!


Några klipp från vår film- och radiokarriär ...

Här är några klipp från vår turné. Du hittar fler på Youtube.


Bokmässan 2014 – Debattscenen – ADHD-epidemi, varför då?


Sveriges Radio P4 Göteborg – 2014 – Förmiddag med Vägra följa JohnJankell i P4 – 2015 – Lycka är ämnet.


Kommentera gärna nedan och dela vidare till vänner och bekanta!


24 kommentarer

Maria Sundesten
 

Stort grattis till en fantastisk resa, och TACK för det ni gör. Jag ser mycket fram emot den nya relationsboken, men framgick det när den kommer? Stor kram på er fantastiska Anneli & Carl 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Varmt tack Maria! 🙏

Nu är texten om relationsboken uppdaterad – manus skickas till förlaget i nästa vecka. 😀

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Johan Nilsson
 

Jag sitter på jobbet och tar upp telefonen och tittar på den, skönt klockan är 11:11 jag är i skönt flöde idag med. Men sen ser jag ett humanawareness mail och blir taggad. Inser då att jag har öppnat min telefon 2020-11-11-11:11. Maximal lycka och synkronicietet! Jag älskar varje uppdatering med Carl och Anneli. Det är alltid något nytt, något kraftfullt som händer. Vägra Följa John är min bibel, tråkigt nog har jag ingen hemma.. Jag har köpt 5st böcker nu och alla har jag delat ut till mina vänner. Så jag behöver införskaffa mig en till! Tack för att ni finns <3

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Christer Philipson
 

....., så tacksam för de senaste 5 åren. ....Barnsligt lycklig.

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Marcus Werngren
 

Underbara 10 år, grattis och tack för att jag fått vara med lite här och där på denna resa. Det häftiga är att det mesta ännu är ogjort, underbara framtid :)

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Anders Nilsson
 

Tack för den fina sammanfattningen av er väg så här långt. Jag har själv tagit stora steg sen jag började läsa vägra följa john sommaren 2017 och är väldigt tacksam för all hjälp jag har fått. 

Lycka till med den nya boken och allt annat ni har på gång.

Vi ses och hörs!!

Kram Anders 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Mariann Meyer
 

Men vilken livs levande väg! Så glad och berörd av att vi människor har så mycket kraft och vilja och att det som ni; Carl och Anneli dessutom gör, delar det med oss så öppet och kärleksfullt, ger mig mod och styrka i det jag står i! Gissa om den nya boken är efterlängtad! Tack för era första tio totalt omvälvande år! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Monika Isblad
 

Stort Grattis till 10 Fantastiska År! Jag är så berörd av er, eran resa och magiska framtid. 

Så tacksam och glad att ni tar våra ❤️❤️ med in i framtiden. 

Allt gott, 

Monika

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Eva-lena Österström
 

Så roligt att läsa om er resa. Stort Grattis och Lycka till med relationsboken som jag kan tänka mig är fantastisk. VFJ är min bibel.

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Linda Ellbén
 

Vilken fantastisk resa ni har gjort ! ! ! Så kul att få ta del av den och bli inspirerad. Tack och fortsatt stort lycka till på vägen mot en mer ljusare och hjärtintelligent värld! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Henrik Ohlsson
 

Tack för allt o resan fortsätter. Såå spännande❤️😊❤️

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack själv Henrik! 🙏

Ja, visst är det spännande!! 💖

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Stefan Svensson
 

Stort grattis!

Ni har i grunden ändrat mitt liv till ett bättre.

Ser mycket framemot den nya boken. Har lyssnat på VFJ säkert 10 gånger under 3 år. Varje gång får jag nya insikter.

Tack ännu en gång.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Varmt tack Stefan! 🙏

Så fantastiskt att höra – det gör oss såå berörda!! ❤️

Härligt med din idoga lyssning på VfJ 😀

💖🤗

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Linda Magnusson
 

Alltså ni två är så himla fantastiskt modiga, coola och underbara! Och tänk att jag får vara med på resan i den stora vida världen som behöver HA-metoden nu mer än någonsin. Tack! Varma kramar Linda

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Stort tack Linda! 🙏

Vi är så glada över att du är med på den här resan!! 💖 Och du har helt rätt. HA-metoden och hjärtintelligens behövs verkligen mer än någonsin. 👍

🤗

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Anja Eneberg
 

En månad har gått sen FångaLivet på Fredriksborg och det var där och då jag öppnade mitt hjärta för livet. Varje dag sedan dess fylls det med kärlek och jag befinner mig i ljuv förundran och tacksamhet. Tack💖 och grattis!

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Underbart att höra Anja – helt fantastiskt!! 💖

Stort tack för att du delar!! 🙏

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Peter Hardö
 

- Kolla vad jag har hittat. "Kvittrade Pia (min livskamrat) glatt när hon kom hem efter en dag i Stockholm."

Pia köpte en av de första böckerna som ställdes i hyllan på Vattenmannen i Stockholm. Vi hade båda under flera år botaniserat i utbudet av böcker med temat andlig och personlig utveckling.

Vägra följa John blev vändpunkten för mig. Så glad och tacksam.

Stort varmt grattis till er. Önskar er all framgång. Det ni gör är så viktigt.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack snälla Peter! 🙏

Vi minns när du skrev till oss om VfJ, vår första kontakt, och det värmde såå mycket i våra hjärtan! Och tänk vart vi är på väg tillsammans nu, fantastiskt att du är med på resan!! 💖

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Susann Bergensjö allercrantz
 

Tack från hela mitt hjärta.

Ni har förändrat livet för mig.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack snälla Susann! 🙏

Underbart att höra! ❤️ Och så härligt att vi fortsätter resan tillsammans! 💖

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Ulrica Broman
 

Hej finaste ni. Stort grattis till er framgångar. Ni är sannerligen en
hjärtlig förebild.
Tack så mycket för ert brev. Ni är såå fantastiska och gör fantastiska
saker för framtiden.
Så roligt att läsa om er resa och att relationsboken är på gång. Den
längtar jag efter.
Det är mycket jag längtar efter. Det är bara i tanken som tvivlen finns.
All kärlek till er alla🙏🌷😀
Varm kram!

Ulrica S Broman

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack så jättemycket för dina fina ord Ulrica! 🙏🏻❤️ Härligt med din längtan och så klokt du skriver om att tvivlen bara finns i tanken. Känner ditt hjärtas längtan! 🥰

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar