11 år av magi

Radiointervju-edited

Vi är trogna vårt eget varumärke och vägrar följa John. Det vill säga, vi firade faktiskt INTE något sedvanligt 10-årsjubileum i våras, trots att Human Awareness startade sin verksamhet på våren 2010.

I stället vill vi uppmärksamma att vi nu är på god väg att avverka vårt 11:e år som framgångsrika företagare. Och det gör vi så klart i dag, den 11/11 kl. 11:11.

Några höjdpunkter ur Human Awareness historia

First time ever

Annelis-vardagsrum-edited.png

Vi skulle arrangera vår allra första gruppaktivitet och hade hittat svenska personer i ett Heart IQ-forum. De är säkert intresserade, tänkte vi. Vi var så sugna på att komma igång så vi bestämde ett datum och skickade ut en inbjudan.

Sex personer anmälde sig och vi var överlyckliga!

Nu var det då dags. Vi fixade med det sista i Annelis vardagsrum, som dagen till ära hade ställts i ordning med alla möblerna undanplockade, och vi hade fixat fika som bestod av energibollar, frukt och nötter tillsammans med riktigt goda teer. 

Det var pirrigt och nervöst, men vi var så redo vi kunde för att hålla kursen. Betänk att vi förvisso hade hållit i aktiviter tillsammans med medarbetare när vi arbetade som chefer, men det här var något helt annat. Vi var långt utanför vår komfortzon.

Det började redan på morgonen. Två personer hörde av sig och avbokade. De hade varit på fest kvällen innan och det hade blivit sent så de orkade inte. Ytterligare en person hörde av sig och kunde inte komma. Vi tänkte att då får det bli en liten grupp.

När det var dags att starta hade fortfarande ingen kommit. Vi kände oss snopna och nedslagna. Men efter en kvart rullade en bil in på uppfarten. Vi trodde först att det var någon som hade kommit fel, men det var en deltagare! 

Vi höll vår första kurs – en tretimmarskurs – med endast en deltagare. Men det blev så fint med mycket energi och närvaro så vi kände oss helt övertygade om att det vi hade gjort var så värdefullt att fler måste få vara med om detta. Tack Mariette för att du dök upp! ❤️

Därefter blev det en lång rad med kurser i Annelis vardagsrum, och vi gjorde samma sak i Växjö där Carl bodde. Så småningom växte detta till heldagskurser där vi åkte land och rike runt med bilen full av rekvisita. 🙂

Et var en hel del pyssel och utmaningar, men mycket utvecklande och givande. Vi kände redan då hur kraftfull den här metoden är och vad som är möjligt att uppnå när människor samverkar från hjärtat med en tydlig intention. Magiskt! 

Vi kunde verkligen inte ana vart den där första gruppaktiviteten i Annelis vardagsrum skulle ta oss – till en i dag framgångsrik verksamhet där vi har ett helt team som vi själva utbildat till coacher och gruppledare genom vår egen unika metodik.

Vägra följa John

IMG_5083.jpeg

Allt hade egentligen börjat redan några år tidigare, när Carl en dag sa något viktigt som blev helt avgörande för där vi är i dag. 

Så här lät konversationen.

”Vet du vad, jag tycker att vi ska skriva en bok om allt det vi pratar om”, sade Carl.

Anneli blev lite paff över förslaget och undrade om det ens var möjligt, även om hon i tonåren hade haft sådana tankar själv.

"Men vi är ju inga författare och hur skulle vi kunna få ner alla dessa tankar och insikter om så många olika områden i en och samma bok? Var ska vi ens börja?", sade Anneli.

Samtidigt väcktes en längtan och det tog inte många minuter innan Anneli nappade på Carls idé. 😀

"Det skulle ju vara fantastiskt om det kunde bli möjligt!", sade de tillsammans.

På den tiden hade vi inte de verktygen som vi har i dag och hade inte lärt oss hur viktigt det är att ta ett litet steg i den riktningen som vi längtar efter även om vi inte har hela bilden klar för oss. Därför kändes det som en gigantisk utmaning, nästan omöjlig, med tanke på att vi hade en känsla för vad det var för bok vi i så fall skulle vilja skriva. En bok som innehåller ALLT – den skulle vara komplett!

Boken blir till

De allra första raderna i boken Vägra följa John skrev vi redan 2011. Innan dess hade vi haft många samtal där vi kommit fram till massor av viktiga insikter och de täckte verkligen in alla möjliga, vitt skilda ämnesområden.

Så som varför vi människor gör som vi gör och inte som vi egentligen, innerst inne vill; hur det kan komma sig att vi i så hög grad styrs av våra präglingar och så blint litar på auktoriteter och massmedia; varför känslorna och själen inte ses som lika viktiga som intellektet och logik; varför läkemedels- och livsmedelsindustrin i så hög grad bidrar till fortsatt ohälsa i stället för att hjälpa människor att bli friska och starka på riktigt; varför vi inte får lära oss hur fantastiska våra kroppar är, och hur de kan självläka med rätt hjälp; och hur vi alla faktiskt har möjlighet ett skapa vårt liv helt och hållet.

Allt detta ryms inom varje människa – vi har en otrolig potential! Men varför är det så svårt och varför har vi inte fått reda på hur vi ska göra?

Efter tre år, 2014, var boken Vägra följa John klar! Den första boken hade undertiteln "Från lagom vanligt normal, till omåttligt unikt fenomenal".  

Boklansering och turné med Akademibokhandeln

vfj-kollage-turne.jpg

Det hände mycket 2014 och allt gick i en rasande fart. Boklanseringen var den 3 april i Vattumannens bokhandel på Drottninggatan i Stockholm, och vi for runt och höll föredrag om boken på olika platser.

Till hösten deltog vi förstås på bokmässan i Göteborg. Vi medverkade i en debattpanel om psykisk ohälsa tillsammans med psykiatriker och forskare och fick ge vår syn på varför människor mår dåligt. Dagen efter höll vi ett föredrag om KÄNSLOR – varför de är så viktiga.

Därefter följde en lång bokhandelsturné i regi av Akademibokhandeln. Många radio- och tidningsintervjuer blev det!

På ett sätt kändes allt det här overkligt. Vi var så tacksamma över mottagandet av vår bok och det var otroligt inspirerande att träffa så många läsare som berättade om hur boken har förändrat deras liv. Wow!  

Vägra följa John har sedan dess omarbetats och uppdaterats två gånger, först som pocket och därefter i sin slutgiltiga version som även finns som ljudbok och e-bok. 

Nu är boken precis så som vi vill ha den, med namnet Vägra följa John: Hjärtats intelligens – Hela vägen till hälsa, framgång och lycka".

Ananda Mandala 

ananda-kollage.png

Så småningom började vi hålla flerdagskursen Fånga LIVET! och den första platsen som vi var på var kursgården Ananda Mandala i Smålands mörka skogar. Det var en spännande tid med härliga kurser, bastu och bad i isvak på vintern. Vi tog emot grupper på allt mellan 10 och 25 personer och steg för steg förfinades vårt koncept.

Hösten 2016 fick vi en stark känsla av att det var dags att flytta våra flerdagskurser till Stockholm. Vi hade nu deltagare från alla Sveriges hörn och kanter och även från andra länder, så vi behövde öka tillgängligheten. 

Fredriksborg

fredriksborg-kollage.jpg

Vi är mycket noga med kvalitén på våra utbildningar, så även lokal och arrangör måste leva upp till detta. Det ska vara rätt energi, lugnt och tyst, ekologisk växtbaserad mat som ska vara delikat. Dessutom ville vi vara på ett hotell med bra standard där det bara var vi och inga andra – vi ville kunna abonnera hela stället.

Vi letade men hittade inte rätt plats, så det blev stiltje i de planerna. Samtidigt blev känslan av att vi måste vidare allt starkare, och då slog det oss att vi själva behöver följa de råden som vi ger våra deltagare, och som vi för det mesta lever efter:

”Ta ett steg, se till att vara i rörelse!”

Så vi sa upp kontraktet med Ananda Mandala och tänkte som så, att om vi inte hittar någon annan plats så ska vi kanske inte fortsätta med de här kurserna. Det finns kanske något annat som det är viktigare att vi fokuserar på.

Det var ett tufft beslut, men helt nödvändigt för vi behövde verkligen komma vidare. Vi vet hur viktigt det är att, om så krävs, klippa de band som håller oss tillbaka INNAN vi vet hur det kommer att bli. Helt enkelt våga ta ett steg ut i det okända och lita på att känslan och intuitionen ska leda oss rätt.

Och tänk, därefter dröjde det inte länge innan den perfekta arrangören dök upp, Fredriksborg Hotell. Ett helt fantastiskt hotell ute i Stockholms skärgård, med magiskt god mat och otroligt bra service. Det skulle inte ha kunnat bli bättre!

Fler utbildningar har det blivit  

Utbildningen Personligt Ledarskap 90 dagar föddes fram när vi ville erbjuda våra deltagare möjlighet att fördjupa sig i hjärtintelligens och den blev en succé. PL90 är ett av våra flaggskepp, en utbildning som är mycket uppskattad.

carl-anneli-christian.jpg2017 var det dags att starta vår egen coachutbildning, Certifierad Human Awareness-coach. Vi hade inte ens tänkt på att vi skulle kunna utbilda andra i den här metodiken som är så avancerad och intuitiv. När vi själva utbildade oss hos Christian Pankhurst på Heart IQ Academy tog det oss tre år att nå högsta nivån. Men skulle VI kunna göra samma sak som han? Trots vissa tvivel visste vi att det var dags, både för att vi hade efterfrågan på en sådan utbildning från personer som ville lära sig Human Awareness metodik, och att vi förstod att för att kunna sprida detta ut i världen behöver vi vara fler än bara vi två.

I år, 2020, håller vi i den tredje utbildningsomgången och vi har även utbildat gruppledare som i dag leder halvdags- och endagskurser med bravur.

Nästa steg – relationsboken om hjärtintelligens

De senaste åren har vi skrivit på en relationsbok – boken som handlar om hur du skapar hjärtintelligenta relationer.

Tanken var att den här boken skulle vara kort och kommit ut för länge sedan, men så blev det inte. 😊 Allteftersom boken vuxit fram så har vi fått till oss mer och mer som vi bara "måste" ha med. Allt för att hjälpa dig som läsare så mycket som det bara går.

Relationer är komplicerade och det är så mycket som spelar in och påverkar hur de blir. De kan vara alltifrån himmel till helvete – eller lagom ljumma och mer åt tristess-hållet. Vi vill hjälpa dig att skapa fantastiska relationer och nyckeln till detta är HJÄRTINTELLIGENS. Ett begrepp som det är vår uppgift att sprida på den här planeten. 

Precis som med Vägra följa John, som är en komplett och heltäckande bok om dig själv – vertikal hjärtintelligens – så är den nya boken på samma sätt komplett och heltäckande, och den handlar om relationer till andra – horisontell hjärtintelligens – i synnerhet kärleksrelationer. En ny bibel med andra ord (som en del kallar Vägra följa John för).

Relationsboken heter Kärlek utan tjafs: Hemligheten bakom en lycklig relation och här kan du läsa mer om dem.

On the horizon

Coachträff 2020

I somras på vår årliga coachträff flödade kreativiteten och skaparkraften, och vi fick tillsammans en tydlig vision av var Human Awareness kommer att vara om tre år. Du kan inte ana hur högt vi siktar!

Världen har aldrig tidigare varit så redo för den hjärtintelligenta revolutionen som nu. Många människor lever i obefogad rädsla som håller dem tillbaka och hindrar dem från att få tag i sin inre drivkraft och fulla potential. När vi alla tillsammans strävar åt samma håll finns inga gränser för hur fantastisk den här planeten kommer att bli – ett paradis på jorden!

Det är dags för detta nu och det enda som står i vägen är människors egon som kämpar för att stanna kvar i komfortzonen.

Hjärtintelligens ger dig förmågan att lita på dina känslor och din intuition, och du får full tillgång till din inre drivkraft som ingen kan ta ifrån dig!


Några klipp från vår film- och radiokarriär ...

Här är några klipp från vår turné. Du hittar fler på Youtube.


Bokmässan 2014 – Debattscenen – ADHD-epidemi, varför då?


Sveriges Radio P4 Göteborg – 2014 – Förmiddag med Vägra följa JohnJankell i P4 – 2015 – Lycka är ämnet.