Ge aldrig upp!

girl-climbing-stairs-shutterstock_1775558690-kopia--edited

Drivkraften som finns inom varje människa, när vi hittar vår dröm och vågar följa den, är enorm. Det finns många exempel på detta genom historien. Som illustration väljer vi den sanna berättelsen om en person som hade förlorat allt men som ändå inte gav upp.

Hans kamp var större än de flestas. 26 år gammal var han så fattig att han, med byxor i fel storlek och hål på skorna, var på väg att bli hemlös. Han var tvungen att sälja sin älskade hund – som betydde allt för honom – för 40 dollar, eftersom han inte längre hade råd att skaffa mat. Han har sagt att det var det värsta ögonblicket i hela hans liv, och han grät när han gjorde det.

Några veckor efter den tragiska händelsen fick han se något som inspirerade honom så mycket att han började skriva ett filmmanus. Han var så tänd på idén att han skrev klart hela manuset på mindre än en dag. Han vände sig till flera studios och de älskade manuset. Men de älskade inte honom och hans enda önskan – att få spela huvudrollen i filmen.

Han erbjöds över 300 000 dollar för manuset men sa fortfarande nej – trots att han var utblottad ekonomiskt! Han visste att den här filmen var hans biljett till framgång och han gav inte upp sin dröm. Efter en längre tid gick till slut en studio med på att låta honom spela huvudrollen, men han fick bara 35 000 dollar för manuset.

Då började det hända saker!

Det första han gjorde var att gå tillbaka till platsen, vid en 7-Eleven butik, där han hade sålt sin hund. Han fick vänta länge, men kunde till slut köpa tillbaka honom ... för 15 000 dollar!

Problemen var äntligen över, karriären tog fart och filmen som gjorde succé har blivit en klassiker.

Med en liten budget på en miljon dollar lyckades den dra in 225 miljoner. Filmen som 1977 vann tre Oscar (bästa film, bästa regi och bästa klippning) var nominerad i nio kategorier (bland annat bästa originalmanus och bästa manliga huvudroll), och fick med tiden sex uppföljare.

Personen vi skriver om är manusförfattaren, skådespelaren och regissören Sylvester Stallone.

Det är lätt att trilla i fällan och tro att sånt här bara händer andra, men inte dig.

Fast det är inte sant!

image.pngEnda skillnaden mellan Stallone och de flesta andra är att han hittade sin passion och sin dröm. Och att han vågade satsa allt på det han ville uppnå. Vi kan börja följa vår längtan när som helst.

Alla drömmer inte om att bli skådespelare i Hollywood. Vissa drömmar är stora andra är små, men de är ofta lika svåra att uppnå. För vi hindrar oss själva från att ta de steg som leder dit vi vill.

Det som håller oss tillbaka är ofta rädslan för att misslyckas. Så på ett sätt hade Stallone det "lättare". Han hade ju inget att förlora – han var redan på botten. Men faktum är att för de flesta är det en helt annan rädsla som styr, än att misslyckas, och det är att LYCKAS!

Låter det konstigt? Begrunda följande:

Vilka skulle konsekvenserna bli om du lyckas genomföra det du längtar efter?

Eller rättare sagt, vilka förändringar skulle du behöva genomföra i ditt liv, för att det ska bli möjligt att uppnå det du drömmer om?

Det är DETTA som håller oss tillbaka, rädslan för de förändringar som vi på ett plan vet är nödvändiga för att vi ska kunna må riktigt, riktigt bra.

Och det gäller oavsett vad det handlar om. Hälsa, relationer, sysselsättning – välj själv vad du vill förändra, och grunna på varför du inte tar de steg som du, handen på hjärtat, både vet att du borde ta och faktiskt innerst inne vill.

  • Vilka drömmar bär du på?
  • Vilka utmaningar står du inför?
  • Vilka gåvor har du som du inte får utlopp för?
  • Vad längtar du efter?

Vill du ta nästa steg? Då har vi ett jättebra förslag!

Läs mer här ➢


HA-logo-new - purple-icon Unika utbildningar i personligt ledarskap, både privat och professionellt — www.humanawareness.se