Ge aldrig upp!

girl-climbing-stairs-shutterstock_1775558690-kopia--edited

Drivkraften som finns inom varje människa, när vi hittar vår dröm och vågar följa den, är enorm. Det finns många exempel på detta genom historien. Som illustration väljer vi den sanna berättelsen om en person som hade förlorat allt men som ändå inte gav upp.

Hans kamp var större än de flestas. 26 år gammal var han så fattig att han, med byxor i fel storlek och hål på skorna, var på väg att bli hemlös. Han var tvungen att sälja sin älskade hund – som betydde allt för honom – för 40 dollar, eftersom han inte längre hade råd att skaffa mat. Han har sagt att det var det värsta ögonblicket i hela hans liv, och han grät när han gjorde det.

Några veckor efter den tragiska händelsen fick han se något som inspirerade honom så mycket att han började skriva ett filmmanus. Han var så tänd på idén att han skrev klart hela manuset på mindre än en dag. Han vände sig till flera studios och de älskade manuset. Men de älskade inte honom och hans enda önskan – att få spela huvudrollen i filmen.

Han erbjöds över 300 000 dollar för manuset men sa fortfarande nej – trots att han var utblottad ekonomiskt! Han visste att den här filmen var hans biljett till framgång och han gav inte upp sin dröm. Efter en längre tid gick till slut en studio med på att låta honom spela huvudrollen, men han fick bara 35 000 dollar för manuset.

Då började det hända saker!

Det första han gjorde var att gå tillbaka till platsen, vid en 7-Eleven butik, där han hade sålt sin hund. Han fick vänta länge, men kunde till slut köpa tillbaka honom ... för 15 000 dollar!

Problemen var äntligen över, karriären tog fart och filmen som gjorde succé har blivit en klassiker.

Med en liten budget på en miljon dollar lyckades den dra in 225 miljoner. Filmen som 1977 vann tre Oscar (bästa film, bästa regi och bästa klippning) var nominerad i nio kategorier (bland annat bästa originalmanus och bästa manliga huvudroll), och fick med tiden sex uppföljare.

Personen vi skriver om är manusförfattaren, skådespelaren och regissören Sylvester Stallone.

Det är lätt att trilla i fällan och tro att sånt här bara händer andra, men inte dig.

Fast det är inte sant!

image.pngEnda skillnaden mellan Stallone och de flesta andra är att han hittade sin passion och sin dröm. Och att han vågade satsa allt på det han ville uppnå. Vi kan börja följa vår längtan när som helst.

Alla drömmer inte om att bli skådespelare i Hollywood. Vissa drömmar är stora andra är små, men de är ofta lika svåra att uppnå. För vi hindrar oss själva från att ta de steg som leder dit vi vill.

Det som håller oss tillbaka är ofta rädslan för att misslyckas. Så på ett sätt hade Stallone det "lättare". Han hade ju inget att förlora – han var redan på botten. Men faktum är att för de flesta är det en helt annan rädsla som styr, än att misslyckas, och det är att LYCKAS!

Låter det konstigt? Begrunda följande:

Vilka skulle konsekvenserna bli om du lyckas genomföra det du längtar efter?

Eller rättare sagt, vilka förändringar skulle du behöva genomföra i ditt liv, för att det ska bli möjligt att uppnå det du drömmer om?

Det är DETTA som håller oss tillbaka, rädslan för de förändringar som vi på ett plan vet är nödvändiga för att vi ska kunna må riktigt, riktigt bra.

Och det gäller oavsett vad det handlar om. Hälsa, relationer, sysselsättning – välj själv vad du vill förändra, och grunna på varför du inte tar de steg som du, handen på hjärtat, både vet att du borde ta och faktiskt innerst inne vill.

  • Vilka drömmar bär du på?
  • Vilka utmaningar står du inför?
  • Vilka gåvor har du som du inte får utlopp för?
  • Vad längtar du efter?

Dela gärna med dig av dina tankar och funderingar här nedan och skriv en kommentar, så har du tagit det första steget mot att nå det du längtar efter!


Vill du ta nästa steg? Läs om Human Awareness utbildningar och kurser här ➢

10 kommentarer

Maria Wikander
 

Tack för ett tänkvärt och inspirerande blogginlägg!💕 

En stark och tydlig längtan kom till mig för ett par år sedan  Jag kan verkligen känna igen mig i att förändringarna för att komma till det jag längtar efter har skrämt mig och jag har sett hinder och problem överallt. Nu är längtan starkare än någonsin, men rädslan och hindren färre. Jag har känt mer och mer att längtan ska bli verklighet, och jag har förankrat i mig att det är inte frågan OM utan HUR jag ska nå målet att göra min längtan till min verklighet. Nu känner jag i hela mig att jag steg för steg för min längtan till verklighet och det känns helt fantastiskt.❤️🙏

Läs mer
Läs mindre
Catharina Madeleine Lundqvist
 

Jag instämmer fullständigt 🥰

Skulle kunna varit jag som skrev detta, nästan lite otäckt 🙄

Eller så är det synkronisitet ✨

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack @Maria Wikander , så inspirerande att höra! ❤️👍

Och wow, @Catharina Madeleine Lundqvist , vilken spännande synkronicitet. 😇

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Joakim Engstrand
 

Mitt problem är att jag under hela livet bara ”hamnat” i situationer och sammanhang som blivit fantastiskt inspirerande och nu är jag inte i de sammanhangen längre. Har ingen vana att känna mina drömmar konkret eller att kämpa för dessa. 

Vad vill jag? 

Det är min stötesten. Tror jag. Om jag inte lyckas mörka min dröm i rädsla så pass att jag inte ser den…

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack för att du delar, Joakim! Intressant det du beskriver. Kan det helt enkelt vara så att du har kommit till nästa steg i din personliga utveckling där något helt nytt väntar runt hörnet. Det känns som att det skulle kunna vara så. ❤️🥰

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Agneta Orlå
 

Underbart och inspirerande  med sådana här historier - som gör en lycklig! Börjar min dag med att läsa detta - i ett  förkylnings- och febertöcken... men det går ju över! 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack så fint att höra, Agneta! Krya på dig! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Brith Andersson
 

Tack fina ni för inspirerande och föredömligt inlägg. Det berör, påverkar och gör skillnad. Ger så mycket hopp, glädje och ljus.🌟🌟🌟


Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack snälla Brith, så härligt att höra! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Karin Blick
 

Som vanligt i detta forum ställs det mycket bra frågor att fundera över

  • Vilka drömmar bär du på?

2015 var jag på en kurs, utanför min komfortzon, jag är inte rädd att kasta mig ut i det okända inom vissa områden, andra är det värre. Där ställde en person en fråga till mig, vad är dina drömmar? Jag blev helt tom, fick tänka länge och så småningom hittade jag små fragment av mina tidigare drömmar. De handlade kanske mer om att göra saker, resa och uppleva. Men just den känslan jag fick när hon ställde frågan och det var helt tomt. Hade under så många år fokuserat på min dotter, min familj och mitt jobb och att vara till lags att mina drömmar fanns inte längre med mig. Det gav mig en tankeställare och jag började drömma igen. Är nu lite tillbaka i att jag inte riktigt vet mina drömmar. Hela världens situation har berört mig och gjort det svårt att drömma. Ser inte så ljust på framtiden och världen ibland, vissa dagar är bättre än andra, det gör att jag hindrar mig själv i att drömma, vad är meningen tänker jag.

Men jag har en dröm och det är att få bygga upp min gård i Värmland. Jag vill få den att blomstra igen, att ha många djur, att leva nära skogen och naturen, att ha många djur, att odla m.m. Leve ett fysiskt hårt liv är jag inte rädd för. Vill dock ha med mig någon eller fler på detta, det är tungt att göra det själv (har försökt och det gick åt pipsvängen) så ett community hade varit det bästa men helst av allt en man som står stark vid min sida. Jag vill rå mig själv och min tid. Jag vill vara nära natur och djur och jobba hårt och få vara med om äventyr och träffa intressanta hjärtintelligenta  människor som ger intressanta insikter och lärdomar. Jag drömmer ju också om att sprida mina kunskaper inom yoga och behandlingar, att hjälpa människor till att må bättre. Vore himla intressant att väva in Human Awareness tankar och filosofi i den kunskap jag har och sprida till alla jag möter.

  • Vilka utmaningar står du inför?

Mig själv, där är utmaningen, att hitta det som hindrar mig, att få gamla präglingar att bli mindre betydande. Hitta livskraften inom mig, att hitta orken, modet och och viljan. Just nu är jag ganska trött och bekväm/lat (eller har jag rätt att vara trött då jag för tillfället återhämtar mig från nedstämdhet och depression) av mig, vilket gör det svårare att ta tag i saker som för mig åt rätt håll. Prestationsångest är ju ett hinder för mig, det blir liksom tomt i huvudet på mig, då kliver tankarna in och jag ska göra något bra.

  • Vilka gåvor har du som du inte får utlopp för?

Jag är driven, påhittig, bra på att lösa problem som uppstår. Snabbtänkt och kreativ (inom vissa områden) så länge det inte blir prestation för då blir det stopp. Gillar att "gräva" i saker och ta fram "sanningen/fakta". Älskar att vara busig och rolig, humor och skratt gillar jag. På mina tidigare arbetsplatser var en del att vara driven men sedan visade det sig att de inte var intresserade, då dog stora delar av min själ, jag gav allt och fick inget tillbaka. Mycket snack i liten verkstad. Känns som om jag sitter på något som vill ut men det hittar inte ut riktigt än.

  • Vad längtar du efter?

Kärlek, villkorslös kärlek till mig själv, att våga vara ärlighet, att vara sann mot mig själv, att säga NEJ att säga JA, att kunna stå mitt emot min far och säga sanningen... Att våga vara JAG, vem jag nu är innerst inne.

Nu har jag lust att be om ursäkt för min långa text, jag gillar att skriva och det kan blir lite mycket kanske, men under tiden jag skriver så kommer svaren ibland, det var ju inte meningen att jag skulle ta så mycket plats 😉

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar