Ge aldrig upp!

image-edited

Drivkraften som finns inom varje människa, när vi hittar vår dröm och vågar följa den, är enorm. Det finns många exempel på detta genom historien. Som illustration väljer vi den sanna berättelsen om en person som hade förlorat allt men som ändå inte gav upp.

Hans kamp var större än de flestas. 26 år gammal var han så fattig att han, med byxor i fel storlek och hål på skorna, var på väg att bli hemlös. Han var tvungen att sälja sin älskade hund – som betydde allt för honom – för 40 dollar, eftersom han inte längre hade råd att skaffa mat. Han har sagt att det var det värsta ögonblicket i hela hans liv, och han grät när han gjorde det.

Några veckor efter den tragiska händelsen fick han se något som inspirerade honom så mycket att han började skriva ett filmmanus. Han var så tänd på idén att han skrev klart hela manuset på mindre än en dag. Han vände sig till flera studios och de älskade manuset. Men de älskade inte honom och hans enda önskan – att få spela huvudrollen i filmen.

Han erbjöds över 300 000 dollar för manuset men sa fortfarande nej – trots att han var utblottad ekonomiskt! Han visste att den här filmen var hans biljett till framgång och han gav inte upp sin dröm. Efter en längre tid gick till slut en studio med på att låta honom spela huvudrollen, men han fick bara 35 000 dollar för manuset.

Då började det hända saker!

Det första han gjorde var att gå tillbaka till platsen, vid en 7-Eleven butik, där han hade sålt sin hund. Han fick vänta länge, men kunde till slut köpa tillbaka honom ... för 15 000 dollar!

Problemen var äntligen över, karriären tog fart och filmen som gjorde succé har blivit en klassiker. Med en liten budget på en miljon dollar lyckades den dra in 225 miljoner. Filmen som 1977 vann tre Oscar (bästa film, bästa regi och bästa klippning) var nominerad i nio kategorier (bland annat bästa originalmanus och bästa manliga huvudroll), och fick med tiden sex uppföljare.

Manusförfattaren, skådespelaren och regissören Sylvester Stallone meddelande nyligen (2019) planer på att släppa en sjunde uppföljare i den mycket populära filmserien om boxaren Rocky Balboa.

Det är lätt att trilla i fällan och tro att sånt här bara händer andra, men inte dig.

Fast det är inte sant!

image.pngEnda skillnaden mellan Stallone och de flesta andra är att han hittade sin passion och sin dröm. Och att han vågade satsa allt på det han ville uppnå.

Vi behöver inte vara utblottade först för att hitta vår längtan. Vi kan börja när som helst. Och alla drömmer inte om att bli skådespelare i Hollywood. Vissa drömmar är stora andra är små, men de är ofta lika svåra att uppnå. För vi hindrar oss själva från att ta de steg som leder dit vi vill.

Det som håller oss tillbaka är ofta rädslan för att misslyckas. Så på ett sätt hade Stallone det "lättare". Han hade ju inget att förlora – han var redan på botten.

Men faktum är att för de flesta är det en helt annan rädsla som styr, än att misslyckas, och det är att LYCKAS!

Låter det konstigt? Begrunda följande:

Vilka skulle konsekvenserna bli om du lyckas genomföra det du längtar efter?

Eller rättare sagt, vilka förändringar skulle du behöva genomföra i ditt liv, för att det ska bli möjligt att uppnå det du drömmer om?

Det är DETTA som håller oss tillbaka, rädslan för de förändringar som vi på ett plan vet är nödvändiga för att vi ska kunna må riktigt, riktigt bra. Och det gäller oavsett vad det handlar om. Hälsa, relationer, sysselsättning – välj själv vad du vill förändra, och grunna på varför du inte tar de steg som du, handen på hjärtat, både vet att du borde ta och faktiskt innerst inne vill.

  • Vilka drömmar bär du på?
  • Vilka utmaningar står du inför?
  • Vilka gåvor har du som du inte får utlopp för?
  • Vad längtar du efter?

Dela med dig av dina tankar och funderingar här nedan och skriv en kommentar, så har du tagit det första steget mot att nå det du längtar efter!

12 kommentarer

Underbar och oerhört inspirerande text! Tack! 😃🙏😃

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

Tack fina Annie för din feedback! ❤️🙏🏻

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Ge aldrig upp! Den rubriken gick rakt in i mitt hjärta. En tuff dag igår, men jag vet att jag är på rätt väg. Och jag ger aldrig upp, utan kommer följa min längtan.🙏💖

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

JAA, det kommer du, Maria! Känner det så starkt! ❤️👍

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Pia AdenkransMonliden

Åh det där behövde jag för att känna inspirerationen flöda. Jag ska följa min dröm & jag ska Lyckas! Snart börjar jag min väg till Succé där det är jag som har huvudrollen att skapa det liv jag så länge drömt om! Denna gång kommer det gå fantastiskt bra! Äntligen ska jag våga göra det jag drömt om så länge! Känner mej så Glad & förväntansfull & framförallt nyfiken & inspirerad! 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

Tack för din målande beskrivning, Pia! Vi kan verkligen se dig i huvudrollen! Yeah!! 😍😃 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Wow! Tack för det inlägget!! Blev varm i hela kroppen och hjärtat ❤

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

Tack fina Linda! Underbart att höra! ❤️🙏🏻

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Jag längtar efter att känna som ett ständigt solsken inifrån som tar bort all oro.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

Känner din längtan, Hannes! DU är en sol som sprider så mycket ljus omkring dig! Kram ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Ibland gör steget för ont

Ibland påverkar steget även andra 

Ibland går steget helt emot en annan dröm

Drömmen om en hel familj

Det gör så ont 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

Finaste Jenny! ❤️ Tack för att du uttrycker detta! Det känns i hjärtat.

Livet är inte svartvitt och det kan kännas så svårt, för att inte säga omöjligt, att få ihop det. Känner igen det!

Finns det något som du kan göra just nu, som skulle göra att det känns lite bättre? Något som finns tillgängligt, ett litet steg?  Vad behöver du? 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar