Följ din dröm ...

a-o-c-suits

Vi då ...

När vi startade Human Awareness, för snart tio år sedan, började vi från noll i en för oss helt ny bransch. Vi hade ingen aning om vart vi var på väg, men vi hade en stark längtan efter att åstadkomma något som vi visste var möjligt, men inte hur.

Tidigare hade vi arbetat som ingenjörer och chefer på olika teknikföretag, och hade båda insett att det fanns så mycket som skulle kunna göras så mycket bättre, men ofta saknades både kompetens och vilja att genomföra det. Vi hade kommit till en återvändsgränd.

På var sitt håll hade vi upptäckt att vi ville något annat – något mer glädjefyllt. Vi var lyckade men inte lyckliga, och vi ville hjälpa oss själva och andra att verkligen trivas; med sin sysselsättning, sina relationer och egentligen hela sitt liv. Att inse att det finns så mycket mer tillgängligt, för den som vill och vågar. Inte bara hålla sig flytande och få livspusslet att gå ihop, utan till och med breda ut sina vingar och flyga fritt.

På ett sätt hade vi inget val, för vi kunde inte längre ens tänka tanken att behöva leva resten av livet i en kompromiss.

Vår vision

Vi ville få människor att förstå att det är möjligt att vakna på måndag morgon med en pirrande längtan efter att stiga upp och se fram emot en ny, härlig och spännande dag. Och inte bara att det är möjligt, utan även ge verktygen och inspirationen att genomföra de förändringar som är nödvändiga för att ta sig dit.

Vi ville erbjuda tjänster för djupgående, transformerande personlig utveckling och avancerat ledarskap, ett område där vi tidigare mest varit klienter åt andra utövare och deltagare i andras utbildningar. Nu var siktet inställt på att utveckla ett eget system. Ett system som med tiden skulle visa sig bli det främsta ... men det visste vi så klart inte då.

I våra tidigare roller hade vi arbetat mycket med logiskt tänkande, projektledning, budgetplanering, riskanalys, uppföljning, förändringsarbete, motivering av medarbetare m.m. m.m. som är standardiserade verktyg för alla seriösa företag. Men vart tog hela människan vägen?

Det ges inte speciellt mycket utrymme för känsla, glädje, inspiration, samarbete och flow i de sammanhangen, men desto mer hårt arbete, stress, kamp, konkurrens och ibland långa övertidstimmar. Det ville vi ändra på!

Drömmen om ett annat liv

Vår dröm var att arbeta inifrån och ut – helt vända på begreppen och låta känsla, inspiration, glädje och flow guida oss. Vi ville hitta vår inre drivkraft – vårt kall, för att använda ett starkt ord – och våga lita på att när vi gjorde det så skulle vi även, så småningom, kunna försörja oss på det. 

Vi var naturligtvis fundersamma över den ekonomiska situationen. Att inte kunna betala räntan på våra lån och få mat på bordet var något som vi aldrig tidigare ens reflekterat över – civilingenjörer med chefsjobb tjänar bra. Nu hade vi, så som en del av våra tidigare kollegor faktiskt sa till oss, "kastat bort våra dyrköpta utbildningar och mångåriga karriärer för en osäker framtid". 

Naturligtvis fanns det tvivel och rädsla för att det inte skulle fungera, och vi ställdes inför många utmaningar. Skulle vårt koncept hålla? Skulle vi hitta kunder? Fanns det fler än vi som ville samma sak? Vad krävdes av oss för att nå fram och hur skulle vi själva utvecklas, som affärspartners och även som par?

Ibland kände vi stor osäkerhet – det blev inte alltid som vi ville. Vi var inte säkra på att vi skulle klara av det. Hur många fler utbildningar skulle vi behöva gå för att bli tillräckligt kompetenta, och skulle pengarna räcka? Mängder av frågor hopades och vi mötte ständigt nya utmaningar och hinder på vägen.

Samtidigt hade vi på ett inre plan en tro på att det var möjligt – vi visste på något sätt att vi kunde få våra drömmar att bli verklighet. Att vi skulle kunna:

 • skriva succéböcker om personlig utveckling.
 • skapa ett framgångsrikt utbildningsföretag.
 • inspirera andra att förverkliga sitt drömliv.
 • skapa en djup och tillfredsställande kärleksrelation.
 • finnas där som goda förebilder för våra barn.

Vi gav aldrig upp!

Vad vill du?

Har du också en längtan efter förändring? Det måste inte handla om att byta sysselsättning, så som vi gjorde. Du kanske längtar efter något helt annat, som du inte heller vet om du kommer att lyckas med. Du har ingen aning om hur du ska kunna genomföra det, men din längtan är så stark att du inte kan sluta tänka på det.

Då måste du göra det – din själ kommer inte att få ro annars!

Det är så många som lever utan att följa sitt hjärta, och hoppas att det ska bli bättre så småningom, av sig själv, men det blir det aldrig ...

Vi är här i dag för att hjälpa dig att lyssna på din inre röst – den som tror på dig. Ditt hjärtas röst som berättar vad du verkligen vill, och som vet att du kan få det.

Vi är helt övertygade om att du kan få allt du vill ha i livet – precis allt!

Det må vara ett stort löfte, och det finns naturligtvis en hake med detta. Du måste inte göra någonting, men då händer heller ingenting. Det handlar helt enkelt om vilket resultat du vill ha.

Om du vill uppnå det du längtar efter så måste du göra vad som krävs. Du måste göra det inre och det yttre arbetet för att det ska ske.

Vad menar vi med det?


För det första ...

Du behöver:

 • vara modig och våga ta steg framåt även om du är rädd – små steg, ett i taget, i den riktning du vill ta dig.
 • ha tillit och tro på din förmåga och din dröm.
 • vara villig att älska. Älska din passion. Älska din verklighet. Älska dig själv.
 • växa och bli den person du behöver bli, för att kunna få det du vill ha.

Vem är då den där personen?

Det är DU!

Du behöver bli den bästa versionen av dig själv – ditt autentiska jag – som finns gömt där inne någonstans. Bakom masker, rollspel, försvar, skador, trauman, förträngda känslor och falska övertygelser och trosuppfattningar.

Du måste vara villig att släppa det som håller dig tillbaka, så att den du är på riktigt – inte ditt ego – kan träda fram.

Det här är det INRE arbetet.


För det andra ...

Du behöver:

 • lyfta de där vikterna och göra dina armhävningar, för det är ingen annan som kan göra det åt dig.
 • vara beredd att ta till dig nya kunskaper – lära om och lära nytt.
 • hitta sammanhang med likasinnade som har samma intention som du – att vara sann mot sin själs längtan och följa sin inre röst.
 • våga stå för det du tror på och inte vända kappan efter vinden.
 • vara villig att gå utanför din komfortzon, testa nya saker, skapa strategier och system etcetera.
 • våga prova, "misslyckas" och prova igen.
 • göra det du lovat dig själv – skriva de där mejlen, ringa de där samtalen, skapa de där produkterna eller tjänsterna.
 • hitta dina kunder och ge dem allt du har för att förbättra deras liv.

Det är det YTTRE arbetet.


Du kan inte misslyckas

När du gör både det inre och det yttre arbetet, och samtidigt håller din vision vid liv, och känner tacksamhet för att din dröm redan har gått i uppfyllelse – då är det omöjligt att misslyckas!

Om du är mitt i det, och kämpar just nu, lita på att du kommer att ta dig igenom det, bara du håller dig till detta och är tillräckligt uthållig. Och om du ännu inte tagit steget, lita på att du kan få det du vill, bara du vågar fortsätta att ta nya modiga steg framåt hela tiden, så att du är i rörelse och inte stagnerar. 

Vi finns här för att hjälpa dig.

Vi älskar dig, vi älskar ditt hjärtas drömmar och vi älskar att du läser det här.

anneli-carl-2-3000x2000-edited-edited.jpg

VI NU!

22 kommentarer

Kristina Rönnqvist
 

Stort tack för alla tänkvärda, inspirerande, medmänskliga/medvärldsliga inlägg. Ni gör skillnad, fortsätt med det! En dag blir vi många som testar våra vingar.

Kristina Rönnqvist
 
Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tusen tack snälla Kristina!

Det värmer våra hjärtan och inspirerar oss att fortsätta!

Varma hälsningar
Anneli & Carl

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Michaela
 

Stort tack för inspirationen! och alltså de "före" och "efter" bilderna säger ju allt! Stor kram fina ni! Hoppas vi ses snart igen! ❤

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack underbara Michaela! Jo, det har hänt en del! :-) Jaa, hoppas vi ses snart! Kramar från Anneli och Carl 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Marcus W
 

Tack för att ni finns, inspirerar och stöttar ❤️

Det skapar kullerbyttor både i hjärta och hjärna

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack så jättemycket, Marcus! ❤️ Vi älskar ditt sätt att uttrycka dig. Häftigt med kullerbyttor! 😀

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Diana Wikblom
 

Underbar text, tack för den! Ska spara och läsa Du behöver... flera gånger så att håller mig på ”banan” och i rätt riktning :) 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack snälla Diana! Vi blir jätteglada över att höra det! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Laima Rom
 

Vad härligt det är att läsa om er resa. Ni gör ett fantastiskt jobb och jag är så glad att jag har tagit del av er visdom och engagemang för mänskligheten. Fortsatt lycka till med alla nya målsättningar! Kramar

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack så mycket snälla Laima! 😍 Så fint du skriver – underbart! Kramar till dig, fina du! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Anders Nilsson
 

Tack så jättemycket för ett väldigt bra inlägg! 
Bilden från förr var väldigt rolig att se. Vilken häftig utveckling ni har 
gjort.

 • Många kramar 
  Anders
Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack själv Anders – så kul att höra!  ❤️ Ja det har varit en häftig utveckling (detsamma till dig!)! Och det här är bara början. 😊 Livet är fantastiskt!! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Gunilla Nilsson
 

En fantastisk resa ni har gjort, både var och en för sig själv och tillsammans. Känns gott i hjärtat att veta att det är möjligt. Tänk att något som verkar så enkelt i bland kan vara så svårt att få till.

All lycka och hjärtekram till er Anneli och Carl och alla andra också :)

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack underbara Gunilla! Håller med om att det uppenbart enkla inte alltid är så lätt. Vi har känt så många gånger, men det är bara att ta nya tag igen och igen. 
Hjärtekram till dig också!! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Elin Adenfelt Little
 

Läste detta först idag. Ville ha ordentligt med tid att göra det... Underbar är resan nu gjort! Jag beundrar ert mod! Ja som många skrivit tidigare. Bilderna säger allt!! Jag kan knappt förstå att det är ni på den första (och på sätt och vi så är det väl inte riktigt det heller, bara en liten del av er).

Stor kram och tack för inspirationen! 💛

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack snälla Elin!  ❤️ Ja, det är en spännande resa och den fortsätter och blir bara mer spännande hela tiden. Underbart att du är med på samma resa! 🙏😀

Stor kram till dig också! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Lena Sundqvist
 

Häftigt att se bilderna före o efter, men det skönaste är ju att Se o känna den stora skillnaden. Från det strama mörka och tråkiga, till det Lediga Ljusa och Lyckliga. Woooow vilken resa och vilket mod. Jag är tacksam och lycklig som oxå varit modig som gett mig många av de mest uppvaknande upplevelserna i mitt liv. Att jag gått på Fånga LIVET! och utbildat mig till Human Awareness-coach och gruppledare har gjort mig till en Lyckligare, Visare och absolut mer Levande kvinna. Viktigast av allt är att jag steg för steg fortsätter att leva min dröm med hjälp från er. Från djupet av mitt hjärta … STORT TACK till er båda … Fantastiska, Kärleksfulla Ledare Medmänniskor och Vänner.

Lena

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack underbara Lena! ❤️ Fantastiskt att höra och vi är så glada att du är med på den här resan! 😃

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Merja Lindström
 

Blir så full av hopp när jag läser era inlägg. Tack så jättemycket ♥️🤗

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack själv snälla Merja! ❤️ Vi blir otroligt glada över att du känner dig full av hopp! 

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Christian Bonfré
 

Fantastiskt inspirerande text!

Sitter själv just nu i samma sits som ni satt i för 10 år sedan. Jag ska ta till mig era kloka ord och ta med dem i min kommande resa. Det är just era erfarenheter som man vill ha till sig, nu när man har "klumpen i magen", och undra hur det ska fungera framåt.

Tack!

/Christian

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack snälla Christian! Så modig du är! Känner igen dina funderingar, men det känns som att du har bestämt dig. Ta ett steg i taget så kommer det att gå bra. Stort lycka till! 👍❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar