Följ din dröm ❤️

a-o-c-suits

Carl och Anneli då .,.

När vi startade Human Awareness, för mer än tio år sedan, började vi i princip från noll i en för oss helt ny bransch. Vi visste inte vart vi var på väg, men vi hade en stark längtan efter att åstadkomma något som vi kände var möjligt, men vi visste inte hur.

Tidigare hade vi arbetat som chefer och ledare inom näringslivet, och hade båda insett att det fanns så mycket som skulle kunna göras så mycket bättre. Vi hade kommit till en återvändsgränd.

På var sitt håll hade vi upptäckt att vi ville något annat – något mer glädjefyllt. Vi var lyckade men inte lyckliga, och vi ville hjälpa oss själva och andra att verkligen trivas; med sin sysselsättning, sina relationer och egentligen hela sitt liv. Att inse att det finns så mycket mer tillgängligt, för den som vill och vågar. Inte bara hålla sig flytande och få livspusslet att gå ihop, utan till och med breda ut sina vingar och flyga fritt. 🦅

På ett sätt hade vi inget val, för vi kunde inte längre ens tänka tanken att behöva leva resten av livet i en kompromiss.

Vår vision tog form

Vi ville få människor att förstå att det är möjligt att vakna på måndag morgon med en pirrande längtan efter att stiga upp och se fram emot en ny, härlig och spännande dag. Och inte bara att det är möjligt, utan även ge verktygen och inspirationen att genomföra de förändringar som är nödvändiga för att ta sig dit.

Vi ville erbjuda djupgående, transformerande personlig utveckling och avancerat ledarskap. Siktet var inställt på att utveckla en egen metod där hela människan får plats med både hjärta och själ. En metod som med tiden skulle visa sig bli mycket framgångsrik ... men det visste vi så klart inte då.

I våra tidigare roller hade vi arbetat mycket med logiskt tänkande, budgetplanering, riskanalys, uppföljning, förändringsarbete, motivering av medarbetare m.m. m.m. Det ges inte speciellt mycket utrymme för känsla, glädje, inspiration, samarbete och flow i de sammanhangen, utan desto mer hårt arbete, stress, kamp, konkurrens och ibland långa övertidsdagar. Det ville vi ändra på!

Drömmen om ett annat liv

Vår dröm var att arbeta inifrån och ut – helt vända på begreppen och låta känsla, inspiration, glädje, flow och intuition guida oss. Vi ville hitta vår inre drivkraft – vårt kall, för att använda ett starkt ord – och våga lita på att när vi gjorde det så skulle vi även, så småningom, kunna försörja oss på det. 

Vi var naturligtvis fundersamma över den ekonomiska situationen, något som vi aldrig tidigare ens reflekterat över – civilingenjörer med chefsjobb tjänar bra. Nu hade vi, så som en del av våra tidigare kollegor faktiskt sa till oss, "kastat bort våra dyrköpta utbildningar och mångåriga karriärer för en osäker framtid". 

Emellanåt tvivlade vi och kände rädsla för att det kanske inte skulle fungera. Skulle vårt koncept hålla? Skulle vi hitta kunder? Fanns det fler som längtade efter frihet på samma sätt som vi?

Vad krävdes av oss för att nå fram och hur behövde vi själva utvecklas? Hur många fler utbildningar skulle vi behöva gå för att bli tillräckligt kompetenta, och skulle pengarna räcka? Hur skulle vår parrelation påverkas? Mängder av frågor hopades och vi mötte ständigt nya utmaningar och hinder på vägen.

Samtidigt hade vi på ett inre plan en tro på att det var möjligt – vi visste på något sätt att om vi fortsatte att följa våra hjärtan så skulle vi få våra drömmar att bli verklighet.

Bilden blev allt tydligare att vi skulle

 • skriva bästsäljande böcker om personlig utveckling
 • skapa ett framgångsrikt utbildningsföretag
 • inspirera andra att förverkliga sina drömliv
 • skapa en djup och tillfredsställande kärleksrelation
 • finnas där som goda förebilder för våra barn.

Vi gav aldrig upp och i dag lever vi vår dröm, vilket vi är oerhört tacksamma över varje dag! 🙏🏻

Vad vill du?

Har du också en längtan efter förändring? Det måste inte handla om att byta sysselsättning, så som vi gjorde. Du kanske längtar efter något helt annat, som du inte heller vet om du kommer att lyckas med. Du har ingen aning om hur du ska kunna genomföra det, men din längtan är så stark att du inte kan sluta tänka på det.

Då måste du göra det – din själ kommer inte att få ro annars!

Det är så många som lever utan att följa sitt hjärta, och hoppas att det ska bli bättre så småningom, av sig själv, men det blir det inte.

Vi är här i dag för att hjälpa dig att lyssna på din inre röst – den som tror på dig. Ditt hjärtas röst som berättar vad du verkligen vill, och som vet att du kan få det. Vi är helt övertygade om att du kan få allt du vill ha i livet – precis allt! Det må vara ett stort löfte, och det finns naturligtvis en hake med detta.

Om du vill uppnå det du längtar efter så behöver du göra det som krävs. Du måste göra både det inre och det yttre arbetet för att det ska ske.

Vad menar vi med det?

För det första – det inre arbetet

Du behöver

 • vara modig och våga ta steg framåt även om du är rädd – små steg, ett i taget, i den riktning du vill ta dig
 • ha tillit och tro på din förmåga och din dröm
 • vara villig att älska, älska din passion, älska din verklighet, älska dig själv
 • växa och bli den person du behöver bli, för att kunna få det du vill ha.

Vem är då den där personen?

Det är DU!

Du behöver bli den bästa versionen av dig själv – ditt autentiska jag – som finns gömt där inne någonstans. Bakom präglingar: masker, rollspel, försvar, skador, trauman, förträngda känslor och falska övertygelser och trosuppfattningar.

Du måste vara villig att släppa det som håller dig tillbaka, så att den du är på riktigt – inte ditt ego – kan träda fram.

Det här är det inre arbetet.

För det andra – det yttre arbetet

Du behöver

 • "lyfta de där vikterna och göra dina armhävningar", för det är ingen annan som kan göra det åt dig
 • vara beredd att ta till dig nya kunskaper – lära om och lära nytt
 • hitta sammanhang med likasinnade, med samma intention som du – att vara sann mot din själs längtan och följa din inre röst
 • våga stå för det du tror på och inte vända kappan efter vinden
 • vara villig att gå utanför din komfortzon och testa nya vägar
 • våga prova, "misslyckas" och prova igen
 • hålla det du lovat dig själv och andra.

Det här är det yttre arbetet.

Du kan inte misslyckas

När du gör både det inre och det yttre arbetet, och samtidigt håller din vision vid liv och känner tacksamhet för att din dröm redan har gått i uppfyllelse – då är det omöjligt att misslyckas!

Om du är mitt i det och kämpar just nu, lita på att du kommer att ta dig igenom och ut på andra sidan. Bara du håller dig till detta, är tillräckligt uthållig och fortsätter att ta nya modiga steg framåt hela tiden, så att du är i rörelse och inte stagnerar.

Om du ännu inte tagit steget, lita på att du kan få det du vill bara du vågar ta det första steget (som antagligen ligger mitt framför näsan på dig). Du kan inte på förhand veta hur bra det kan bli – det är först efter att du tagit steget som du får klarhet. Så ta steget även om du inte vågar!

Vi älskar ditt hjärtas drömmar, vi älskar att du läser det här och vi älskar din själs längtan efter att flyga fritt!

Vi finns här – hör av dig så hjälper vi dig att hitta DIN väg framåt!

Kontakt med oss ➢

anneli-carl-2-3000x2000-edited-edited.jpg

Anneli & Carl NU!


ha-logo-humans-only Unika utbildningar i personligt ledarskap, både privat och professionellt.
www.humanawareness.se