Kikärtsgryta med curry och kokosmjölk

Gula-kikartsgryta

4 portioner

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk curry
2 msk olja

1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk grönsaksfond
1 burk kikärter (à 400 g)
1/2 blomkålshuvud (à 700 g)
1/2 tsk salt
1 dl hackade salta jordnötter eller cashewnötter
1 kruka koriander
1 lime i klyftor

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök.

Dela, kärna ur och finstrimla chilin.

Fräs lök, vitlök och chili tillsammans med curry i olja i en kastrull/gryta 2–3 minuter.

Tillsätt kokosmjölk och fond. Låt småkoka 5–6 minuter under lock.

Häll av kikärterna.

Ansa och dela blomkålen i mindre buketter.

Tillsätt kikärter och blomkål, låt småkoka ytterligare ca 5 minuter.

Krydda med salt.

Garnera med jordnötter, koriander och limeklyftor. Servera med ris och sallad.