Lasagne med spenat och svamp 


Skärmklipp-2016-09-15-11.59.11

6 portioner

Ingredienser

Lasagneplattor, ca 16-20 st
Sesamfrön

Spenat- och svampsås

400 g svamp, t ex champinjoner eller portabella
450 g bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor c
a ½ tsk salt
svartpeppar

Vit sås

2 msk kokosolja
ca 4 msk potatismjöl
8 dl havremjölk
2 dl kokosmjölk

2 tsk muskotnöt
½ tsk salt
peppar

Gör så här

Hacka lök och vitlök och stek några minuter i kokosolja, tillsätt spenaten.

Tillsätt svampen, blanda allt och krydda ordentligt med salt och svartpeppar.

Häll havremjölk och kokosmjölk, potatismjöl och kokosolja i en kastrull.

Låt sjuda några minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar.

Häll lite sås i botten på en stor form, täck med ett lager lasagneplattor och ett lager med svamp- och spenatröra.

Häll över sås och börja om igen.

Avsluta med ett lager lasagneplattor och rikligt med sås.

Strö över sesamfrön.

Gratinera i 175 grader i ca 40 min.

Servera med en god grönsallad.

Recept från Ami Niglöw

Bild från www.tasteline.com