Har du tappat kontrollen?

jumpstory-download20201229-135216-edited

Copyright © Surf Kayak Gear Ltd: https://www.cheapsurfgear.com/collections/kayak-gear Copyright @ White Water Magazine https://www.whitewatermag.com/

Följer du med i livets flöde och tar dig dit du vill?

Eller kämpar du emot, paddlar motströms och till och med håller på att sjunka?

I så fall riskerar du att skjuta upp det som är livsviktigt för dig. Förändringar som du vet är helt nödvändiga, men som du tänker att du kan ta i morgon i stället, eller nästa vecka eller nästa månad ... och så går åren. 

Du är inte ensam, så här är det för många!

Även om resten av världen är i tumult, så är det fullt möjligt för DIG att skapa framdrift och harmoni i DITT liv!

Längtar du ibland efter att ...

  • känna en inre tillfredsställelse och ett lugn som gör att du mår bra på riktigt

  • vakna pigg och utvilad på morgonen och känna dig entusiastisk över den nya dagen som väntar

  • trivas i din kropp och ta hand om den, så som du egentligen vill

  • ha ett jobb som du älskar och där du kommer helt till din rätt, utifrån den unika person som du är

  • vara i en kärleksrelation som är djup och äkta, där du vågar vara dig själv, kan slappna av och känna dig helt trygg, samtidigt som ni båda är passionerat förälskade

... eller något annat du drömmer om, som bara du vet vad det är.

Men är det ens möjligt, kanske du undrar? 

Ja visst, det är det absolut, säger vi! 

Men varför är det då så svårt att uppnå det? Och varför är det så lätt att skjuta upp det som är allra viktigast och i stället vänta på ett bättre tillfälle?

Tills krisen är över, tills det är lugnare omkring dig, tills barnen är större, tills du har bättre ekonomi, tills du har studerat lite till och lärt dig ännu mer, tills du verkligen är helt redo ...

Tänk om det tillfället aldrig kommer!

Tänk om det bara finns NU och inte sedan!!

Ditt undermedvetna styr

Anledningen till att det är så svårt att komma till skott och genomföra förändringar är att det är ditt undermedvetna som styr din tillvaro till 95 %.

JO DET ÄR SANT! Och det innebär att det mesta i livet går på autopilot och "den" som fattar de undermedvetna besluten är ditt ego.

Egot är format av djupa, nedärvda instinkter och präglat utifrån din uppväxt – från föräldrar, skola, samhälle och faktiskt hela kulturen som du vuxit upp i – med allt vad det innebär. 

Och egot främsta uppgift är att hålla dig trygg och säker, och se till att du överlever. Detta är naturligtvis bra, men egot tar ofta sin uppgift på alltför stort allvar.

När du försöker göra stora (enligt egot) förändringar, så kliver egot fram med mottot:

”Du levde i går, så om ingenting förändras kommer du sannolikt att leva även i morgon.”

För egots del är dina drömmar och din längtan efter förändring totalt ointressanta och till och med skrämmande, eftersom egots främsta uppgift är att hålla dig vid liv.

Vill du mer än att bara överleva?

Att se till att du överlever är tillräckligt för egot, men DU kanske vill så mycket mer än att bara överleva?! 

Problemet är att allt som är nytt och annorlunda, även det som skulle vara så mycket bättre för dig, vill egot hindra dig från att uppnå! Så det är inte konstigt att det är svårt att prova något du aldrig gjort tidigare, eller hur? 

Du har alla skäl i världen att vara som du är, reagera som du gör, sitta fast och inte kunna påverka ditt liv så att det blir som du egentligen vill. 

Samtidigt, det går att göra stora förändringar om du verkligen vill och bestämmer dig. 

Men det händer inte av sig själv.

Du behöver lära dig hur du ska få den medvetna delen av dig att styra, i stället för att låta egot sitta i förarsätet. Först då kan du få ditt ego att arbeta för och tillsammans med dig, i stället för mot dig. 

När du uppnår detta tillstånd förändras allt i ditt liv, på ett sätt som du inte ens kan föreställa dig.

Nästa steg

Vill du lyfta ditt liv till nästa nivå? Känner du att det är din tur nu att leva fullt ut?

Då är det dags att prioritera dig själv! (Och du, lyssna inte ifall ditt ego säger att du är egoistisk! 😊)

Vi har gjort stora förändringar i våra egna liv och arbetat många år med att "tämja egon". Genom att utveckla vår känsla och intuition har vi blivit experter på det.

Hos oss frigör du det som hindrar dig, så att du kan bli den absolut bästa versionen av dig själv.

Varför låta ytterligare en dag, en vecka eller ett år gå, när det finns något som verkligen kan hjälpa dig att komma vidare?

Vi och våra coacher finns här och hjälper dig! ❤️

Att leva är det mest sällsynta som finns i världen.
De flesta människor existerar bara.

OSCAR WILDE


4 tips för att bli vän med ditt ego

De här 4 tipsen hjälper dig att uppmärksamma ditt ego och knyta kontakt med ditt autentiska jag – ditt hjärta. På så sätt kan du landa i dig själv och styra in på en ny väg.

1. Lägg in perioder av stillhet

Starta dagen med en stund för dig själv och ställ en timer (eller telefonen) på 5-10 minuter. Känn in din kropp, dina känslor, din vitalitet och din intuition. Välkomna dina tankar och låt dem vara precis som de är utan att försöka förändra dem.

2. Uppmärksamma hur du uttrycker dig

Lyssna noga på vad du säger till dig själv och andra. Lägg märke till hur det känns i din kropp, och lär dig att känna igen när det är ditt ego respektive ditt hjärta som talar.

3. Säg sanningen om dig själv till dig själv och till andra 

Varje gång du vågar vara öppen och ärlig mot dig själv och tillsammans med andra människor som kan möta dig, avväpnar du ditt ego. Detta kräver mycket mod så ta det steg för steg.

4. Vårda din fysiska kropp

Ta hand om dig på bästa sätt. Välj bort skräpmat och socker, se till att du dricker tillräckligt med vatten och att du får i dig stora mängder grönsaker och frukt. Det ökar din livsenergi och ger dig balans och skärpa. Därigenom blir du inte lika lätt kidnappad av ditt ego.


 Mer om hjärtintelligens

Läs mer om vår metodik här ➢