Det viktigaste som finns ...

image

Barnpsykologen Kerstin Johannesson hävdar att föräldrar som är absorberade av sin mobiltelefon (och många av dessa har utvecklat ett mobiltelefonberoende!), har liknande effekt på sina barn som en svårt deprimerad förälder. Bristande närvaro, fokus och förmåga att ge bekräftelse, helt enkelt. Om du inte klarar av att vara närvarande är det något som du behöver titta närmare på.

Är du uppkopplad eller avkopplad tillsammans med dina barn, barnbarn eller andra barn? Det här inlägget handlar om något som vi från djupet av våra hjärtan vill be dig att reflektera över! På vår Facebook-sida, Vägra följa John, fick vi en kommentar från Tove Persson, som berörde oss djupt:

"Gjorde ett 'experiment' idag på mitt lilla barnbarn på 1 1/2 år drygt. Jag observerade hur mycket ögonkontakt han sökte med mig när han satt bredvid mig och lekte med en leksak. Allt mellan var 5-15 sekund sökte han min blick. Det är i snitt sex gånger per minut. Det får mig att tänka på alla föräldrar som idag sitter djupt försjunkna i sina mobiltelefoner och som inte uppfattar den bekräftelsen från sina små barn. Vad händer med dessa barn i nuet och vad händer med dem i deras framtid?"
~ Tove Persson

Detta påverkar ALLA de relationer som du har omkring dig, så varför inte prova med "cyberdetox" – lägg undan mobiltelefon, surfplatta och dator – på kvällarna, under helgen, kanske flera dagar eller till och med några veckor, speciellt under semestern!

Bestäm dig för att vara NÄRVARANDE med dig själv och de du har omkring dig, inte minst tillsammans med barn. Det finns inget viktigare och mer angeläget än det som ÄR JUST NU, men det är så lätt att glömma bort det. Vi vet, inte minst av egen erfarenhet.

Det här kommer att göra enorm skillnad i ditt liv och för alla som du har omkring dig!    

Bild: Erik Mårtensson/TT