Quinoa med valnötter

Quinoa-valnotter-830x623

4 portioner En fantastiskt god och smakrik rätt som kan ätas som huvudrätt eller förrätt.

Ingredienser

3 msk olivolja
1,5 selleristjälk i små tärningar
2 morötter i små tärningar
2 gula lökar, finhackad
10 champinjoner, gärna skogschampinjoner, i tunna skivor
7 dl vatten
3,5 dl quinoa
1,5 tsk svartpeppar
1,5 tsk torkad rosmarin
1,5 msk soja (gärna shoyo)
1/2 tärning grönsaksbuljong
1,5 dl valnötter
hackad
1 dl färsk persilja

Gör så här

Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller kastrull och fräs selleri, morötter och lök i olivoljan i 5 minuter.

Tillsätt svampen och rör om i 1 minut.

Tillsätt quinoa, vatten, svartpeppar, rosmarin, sojasås och grönsaksbuljong.

Täck över och låt koka upp.

Sätt sen ner temperaturen och låt sjuda i 25 minuter.

Tillsätt valnötter, persilja och salt när det återstår 5 minuter.

Lägg gärna rätten i små formar som du vänder upp och ner på på tallriken så att det ser fint ut.

Servera tillsammans med en stor grönsallad.