Fadern, dottern och den hemliga bilen

Rätt plats värderar dig på rätt sätt

Kanske har du hört den här berättelsen tidigare, men den är värd att läsa igen eftersom den har ett värdefullt budskap. 

En far sa till sin dotter: "Du tog examen med fina betyg och jag har en bil som jag vill ge dig. Jag köpte den för ett bra tag sedan och den är ganska gammal. Men innan du får den så vill jag att du åker till 'begagnade bilhandeln' inne i stan och säger till dem att jag vill sälja bilen, så får vi se hur mycket de erbjuder dig."

Dottern åkte till 'begagnade bilhandeln' och återvände sedan till sin far och sa: "De erbjöd mig 1,0000 dollar eftersom den ser väldigt sliten ut."

Pappan sa då: "Åk med bilen till pantbanken."

Dottern åkte till pantbanken, återvände till sin far och sa: "Pantbanken ger 100 dollar eftersom det är en väldigt gammal bil."

Pappan bad nu dottern att åka till bilklubben och visa dem bilen.

Dottern åkte dit, återvände hem och berättade för sin far: "Några i klubben erbjöd 100,000 dollar för bilen eftersom det är en Nissan Skyline R34, en ikonisk bil som är eftertraktad av många."

Pappan sa till sin dotter: "Jag ville att du skulle förstå att rätt plats värderar dig på rätt sätt. Om du inte känner dig rätt värderad, var inte arg, det betyder att du är på fel ställe. De som känner ditt värde är de som uppskattar dig. Stanna aldrig kvar på en plats där ingen ser ditt värde."

[Kuriosa: Nissan Skyline R34, som bilden visar, är verkligen en samlarbil som i extra fint skick kan vara värd uppemot 200,000 dollar!]

Hur är det för dig?

  • Är du på en bra plats?
  • Känner du dig rätt värderad?
  • Är du omgiven av människor som verkligen uppskattar dig för den du är?

Eller ...

  • Känner du att du är på fel plats?
  • Blir du ibland tagen för given av de som egentligen borde uppskatta dig?
  • Är du omgiven av människor som inte ser ditt värde?

Det kanske är bra hemma men inte på jobbet? ... Eller tvärtom?

Det är viktigt att kunna avgöra när du är på rätt plats och inte. När du får ta den plats som du har rätt till i stället för att känna dig förminskad. Att samverka med andra människor på ett glädjefyllt sätt, som ger utbyte åt båda hållen, är väl hela syftet med våra relationer till andra, eller hur?


HA-logo-new - purple-icon Unika utbildningar i personligt ledarskap, både privat och professionellt — www.humanawareness.se