Sötpotatis med krämig cashewröra

sotpotatis-cashewrora

4 portioner

Den här rätten är utsökt god, med spännande smakbrytningar.

Ingredienser

1 kg sötpotatis
2,5 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
1 dadel
Saften från 1 citron
1 dl vatten
ca
0,5 tsk salt
1 dl russin
0,5 dl hackade pecannötter eller pistagenötter
1 tsk rosmarinblad

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader.

Pricka sötpotatisen med en gaffel och svep in i folie.

Baka i ugnen i 30-50 minuter tills den blir mjuk.

Kör cashewnötter, vitlök, dadel och citronsaft i matberedare.

Tillsätt vatten tills konsistensen blir krämig.

När sötpotatisen svalnat något, dela den på mitten och gröp ur en del av innandömet. Detta blir cirka 6-8 dl.

Mixa i matberedare tillsammans med cashewnötröran.

Rör ner salt, russin, pekannötter och rosmarin för hand.

Bred ut röran på sötpotatisen.

Strö över de hackade nötterna.

Baka i ytterligare 10-15 minuter.

Servera med blandade grönsaker, som rårivna rotsaker, bladspenat, tomat och gurka.

Källa: Anthony William