Scrambled Tofu

scrambled-tofu-470x630

ca 2-3 portioner Den här tofuröran passar utmärkt på frukostbordet i stället för vanlig äggröra, och den passar också utmärkt att servera som lunch till en god grönsallad och squash-slantar, stekta i olivolja.

Ingredienser

300 g naturell tofu
1 medelstor gul lök
1/2 msk buljongtärning  
0,5–0,75 dl kokosmjölk kokosolja till stekning
salt och svartpeppar
3 tsk gurkmeja eller tills det blir en fin färg

Gör så här

Låt tofun rinna av så mycket som möjligt och smula den så smått du kan, t ex genom att mosa den med en gaffel.

Hacka löken och stek i oljan tills löken är genomskinlig.

Häll sedan på buljongen och blanda om ordentligt.

Lägg i tofun och låt den brynas lite, men var försiktig så den inte bränner fast - häll i mer olja om det behövs.

Rör sedan ner kokosmjölken för att få en krämig sammanhängande konsistens - öka mängden om det behövs.

Tillsätt gurkmeja, salt och peppar.

Njut!! Inspirerat av vegokoll.se