Ugnsbakade rotsaker

ugnsbakade-rotsaker

Ingredienser

Potatis
Rotfrukter som palsternacka, svartrot, morot
, kålrot, rödbetor
Rödlök och broccoli, blomkål, hela vitlökar i skal
Olivolja
Finhackade färska örter, ta det du har, men gärna rosmarin
 och vitlök
Salt

Skär rotsakerna i klyftor och lägg dem i en form eller långpanna.

Ringla eventuellt över olja (går även bra att ugnsbaka utan olja) och strö över örter, finhackad vitlök och salt.

Blanda runt och sätt in i ugnen i 175-200 grader ca 30-40 minuter tills de är mjuka och har fått fin färg.

Lägg på lök och broccoli, blomkål vitlök de sista 15 minuterna.

Servera till exempel till Carls kryddiga biffar, Svarta bönburgare, Mexikanska burgare eller Ärtig falafel.  

Foto: Joel Wåreus