Hjärtintelligens (HQ)

Hjärtats intelligens (HQ) omfattar:

  • Intellekt (IQ)
  • Fysiska kroppen (kroppsmedvetenhet)
  • Känslor (EQ, känslomedvetenhet)
  • Livsenergi (vitalitet, qi, prana, energikropp)
  • Intuition (själsligt medvetande, högre jag, guidning, vägledning, magkänsla)
  • Förmågan att kommunicera med andra människor på ett autentiskt sätt och skapa djupa relationer.

Dessa olika delar samspelar alltid och för att kunna må riktigt bra behöver du utveckla var och en av dem, OCH integrera dem med varandra. Hjärtat är sambandscentralen som kopplar ihop dessa delar, som tillsammans utgör det som kallas för hjärtintelligens.

Att vara hjärtintelligent innebär att du är medveten om ditt självvärde, samtidigt som du värnar lika mycket om andra människor. Du är empatisk och öppen och har god kontakt med både dina egna och andras känslor, vilket är basen för äkta och djupa relationer.

Du märker när du projicerar, förstår ditt eget ansvar och agerar proaktivt i stället för reaktivt. Det gör att du har god förmåga att samverka och kommunicera, både att uttrycka dina egna behov och att lyssna på och ta in andra människor.

Du använder både hjärta och hjärna för att fatta kloka beslut som möjliggör gynnsamma och långsiktiga förändringar.

Du har god kontakt med din kropp och därigenom förmågan att ta hand om din fysiska och psykiska hälsa på bästa sätt, så att du mår bra.

I och med att du är i kontakt med din intuition kan du se ditt liv utifrån ett högre perspektiv och det gör att du känner meningsfullhet i det som sker.

Detta sammantaget gör att du kan vara närvarande, lugn och trygg, och skapa harmoni och tillfredsställelse i livet – både när du är ensam och tillsammans med andra.

Att vara hjärtintelligent  och ha ett högt HQ, innebär att du lever som du lär, du gör det du säger att du ska göra och håller dina löften både gentemot dig själv och andra. Du har civilkurage och står upp för det du tror på och tar aktivt ställning mot saker som du inte håller med om.

Andra människor kan lita på dig och det viktigaste av allt – du litar på dig själv!

Varför gör du som du gör och inte som du egentligen innerst inne vill?

Här är ett illustrerande exempel:

Tänk på ett tillfälle då du bestämt dig för att göra en förändring i ditt liv, till exempel att gå ner i vikt.

Du kanske ändrar din livsstil genom att börja med hälsosamma matvanor och sluta med skräpmat och godis. Efter ett tag mår du bra på alla sätt och det känns som att det här ska du fortsätta med, alltid. Men så faller du ändå tillbaka till det gamla beteendet.

Håll med om att det är märkligt att du i ena stunden vet att du vill leva hälsosamt och lite senare, när det är storhelg eller födelsedagsfest, då gäller inte ditt tidigare beslut längre. För dina tankar säger att ”visst måste du väl få unna dig lite gott, annars vore det för tråkigt!

På något mystiskt sätt har spelreglerna ändrats utan att du ens märkt det.

Du har antagligen funderat på varför det blir så här. Visst är det konstigt att du tappar taget, när du mådde så bra! Anledningen till att det inte fungerar långsiktigt, är att den hälsosamma livsstilen inte är fullt integrerad inom dig, och därför kan du inte behålla det nya tillståndet mer än under en kortare period. Olika ”delar” inom dig har olika agendor, och det är ditt undermedvetna som vinner.

Om du bara bestämt dig mentalt, via intellektet, så håller det undermedvetna dig tillbaka, ja rentav ”kidnappar” dig, eftersom det står för 95 % av alla beslut och är synnerligen förändringsobenäget. Således räcker det inte enbart med vilja och motivation för att uppnå varaktiga förändringar, utan du behöver också frigöra det motstånd som finns i kropp, känslor och energi. Detta uppnår du genom utveckling på det djupare personliga planet.

Våra utbildningar ger dig verktygen för att bli hjärtintelligent!

» Läs vidare om “Intellektet (IQ)”