Heart IQ-metoden

Heart IQ-metoden – utvecklad av Christian Pankhurst – bygger på de senaste rönen inom personlig utveckling och psykologi. Det är ett av de mest kraftfulla verktyg som finns för ökad medvetenhet och självkännedom, och en av anledningarna är att det utövas i grupp.

Det som håller dig tillbaka från att leva fullt ut har från början uppstått i relation till andra människor och därför behövs andra för att frigöra detta. Att vara tillsammans med människor i full acceptans, är en fantastisk upplevelse och sätter begreppet relationer i ett helt nytt perspektiv.

Heart IQ utgår från djupgående kunskaper om både individ- och gruppdynamik, där gruppintelligensen ger tillgång till så mycket mer än summan av varje enskild individs förmåga och kunskap. Fokus ligger inte på att ”fixa” något som är ”trasigt”, utan stället på att hitta och frigöra den inneboende kraften och styrkan som finns i alla människor. Det är spännande när du upptäcker att det du sett som dina största svagheter (dina skuggor) har förvandlats till de största gåvorna, som arbetar för dig i stället för emot dig!

Heart IQ-metoden baseras på närvaro, acceptans och fysikalisering, vilket innebär att du genom att komma i kontakt med din kropp, dina känslor och livsenergi, kan frigöra och släppa blockeringar. Vi använder bland annat rollspel, anpassade former av gestaltterapi, familjekonstellation med flera.

Det grundläggande syftet med Heart IQ är att hitta inre tillfredsställelse, lugn och glädje i alla aspekter av livet – både i dig själv och tillsammans med andra – och leva i din fulla potential, så som just du vill!

 

Här är beståndsdelarna i Heart IQ.

H – Healing Your Past

Om du inte gjort upp med ditt förflutna kommer din drivkraft främst från rädsla över att vara otillräcklig och inte duga, och du styrs ofta av din ”inre kritiker” som dömer den du är, det du tycker, säger och gör. Över 90 % av alla människor upplever detta, mer eller mindre, och många pressar sig själva och överpresterar, både på arbetet och fritiden.

När du hittar en inre acceptans, självkärlek, och förstår att du är okej precis som du är, kan du i stället låta inspiration och längtan vara drivkraften i livet. Då får du tillgång till ökad livsenergi, glädje, inre lugn, självkänsla och självrespekt.

E – Expanding Your Emotional and Energetic Range

Alla människor är födda med en naturlig, inneboende nyfikenhet på livet och längtan efter att växa – se bara på små barn – och detta upphör inte för att vi blir vuxna. Även om den fysiska kroppen är färdigvuxen behöver vi fortsätta att utvecklas känslomässigt, energetiskt och själsligt. Vi kan bli så mycket mer och klara av så mycket mer än vad vi tror är möjligt!

För att kunna expandera behöver du gå utanför komfortzonen och möta det som håller dig tillbaka, också kallat skuggsidorna. Det krävs därför att du har rätt attityd, tillsammans med en rejäl portion av både vilja, mod och tillit, men du blir alltid rikligt belönad! Du får tillgång till närvaro, passion, lust och en djup inre tillfredsställelse.

A – Awakening Your Intuition

Varför är du här, vad längtar du efter, vad är ditt syfte och vad är den djupare meningen med just ditt liv? Den här delen handlar om att förstå de större sammanhangen, hur allt hänger ihop och att hitta meningsfullhet. Du utvecklar din intuition och magkänsla, och integrerar detta i ditt liv.

R – Relationship Bliss

Heart IQ handlar i hög grad om att skapa djupa och äkta relationer till andra människor, där du kan vara dig själv precis som den du verkligen, innerst inne, är. På kurserna upplever du gruppdynamiken och övar dig på att kommunicera rakt och ärligt från hjärtat. Du tränar dig på att ge feedback och hantera konflikter, att vara sårbar, öppna upp och ta in andra människor utan att gå i försvar. Lika viktigt är att känna vad som är ”du” och vad som är ”andra” och att kunna sätta tydliga gränser.

T – Trusting Life

Genom att integrera ovanstående delar får du en djup tillit och trygghet i livet. Du kan leva som den du verkligen är när du vågar vara sann både mot dig själv och andra. Det gör att livet blir fyllt av spänning, nyfikenhet och lust. Mening med livet är att må bra och njuta!

Heart IQ-metoden är en viktig del i Human Awareness utvecklingsmodell och ingår i alla våra kurser.

» Läs vidare om “Medveten närvaro”