Drivkrafter

Lever du ditt liv främst utifrån motivation eller inspiration? Har du funderat på vad som är skillnaden?

Det vanligaste sättet att uppnå resultat är att använda motivation som drivkraft. Tack vare motivation går många till skolan eller jobbet varje dag även om de hellre skulle vilja stanna hemma. Vi motiverar oss till att äta rätt och motionera etc, och vi gör och säger saker för att leva upp till bilden av hur vi tror att vi bör vara och bete oss. Motivation är ofta utifrånstyrd av präglingar under uppväxten och andras förväntningar.

Motivation är bra i vissa lägen, men när du använder den som främsta drivkraft går det åt mycket energi, för det är faktiskt ett sätt att tvinga dig framåt genom livet. Det hindrar dig från att leva som du verkligen vill.

Många är inte medvetna om att det går att välja annorlunda, utan tror att “livet blir inte bättre än så här” och ”det är bara att bita ihop”. Utbrändhet och tristess handlar ofta om just det här.

När du i stället kommer i kontakt med din inre längtan behöver du inte motivera dig så mycket – då är bränslet i stället inspiration – och det är ett superbränsle!

När du är inspirerad behöver du inte tvinga dig till handling, för inspirationen kommer inifrån. Du kan då leva ditt liv i större tillfredsställelse och glädje – ja, det kan rentav vara en passionerad upplevelse! Handlingar som behöver utföras är inte längre så svåra och tunga att få till, utan faller lättare på plats.

Du behöver naturligtvis både motivation och inspiration, för de kompletterar varandra. Till exempel kan motivation behövas för att kunna bryter gamla vanor och vid de tillfällen då du beslutat dig för att göra något som du egentligen inte vill, eller när du inte är i kontakt med inspirationen.

Men livet blir så mycket  lättare om du främst drivs av inspiration. Då minskar både den inre och yttre stressen och du blir avslappnad, lugn och harmonisk. Du hittar lättare din kreativitet och mår allmänt så mycket bättre.

Vi hjälper dig att hitta din inre drivkraft och inspiration!

» Läs vidare om “Relationer”