Mango-citrus-cheesecake

mango-citrus-cheesecake

Ingredienser

Botten

4 dl nötter (förslag: valnötter, hasselnötter, mandlar)
18 st färska dadlar 1 krm salt
Om "digestive"-smak önskas lägg till:
1 tsk mald kardemumma
1 tsk kanel
2 krm mald ingefära
2 krm vaniljpulver

Fyllning

6 dl cashewnötter
0,75 dl kallpressad kokosolja
Rivet skal och saft från 3 lime och en citron
2-3 msk honung eller 4-6 urkärnande färska dadlar

750 g frusen mango (3 paket)

Gör så här

Lägg cashewnötter i blöt minst 4 timmar, gärna över natten. 

Tina samtidigt mangon i en skål.

Botten

Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med nötter och salt i en matberedare (och tillsätt även kryddorna om så önskas).

Mixa runt tills lagom kornig konsistens uppnåtts, efter önskemål.

Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant (ca 25-28 cm i diameter).

Fyllning

Häll av vattnet från cashewnötterna.

Lägg alla ingredienserna utom mangon i en matberedare och mixa länge till en krämig konsistens.

Tillsätt mangon och kör mixern till en jämn smet.

Häll över fyllningen i formen och ställ i kylskåpet minst 24 timmar.

Serveras kall direkt från kylen.

Kan även frysas. Tag i så fall fram cheese caken ur frysen minst en timme innan serveringen, eller ställ i kylen över natten dagen innan.