Huvudrätt

Ingredienser

4 portioner

ca 6 dl kokta svarta bönor (2 förpackningar eller burkar om du köper färdigkokta)
2,5 dl riven zucchini eller morötter (efter smak)
1,5–2 dl vatten
2 gula eller röda lökar
4 klyftor hackad vitlök
2 tsk kokosolja
0,5 dl chiafrön
0,5 dl persilja
3 msk grönsaksbuljong (Ekologisk Bong, Touch of Taste)
1 burk krossade tomater

Topping:

Torrostade pumpakärnor
Färsk persilja

Gör så här

Skala lök och vitlök och skär dem i större klyftor. Stek i kokosolja tills de mjuknat.

Mixa svart bönor, vitlök, lök tills det är hopblandat. Tillsätt zucchinin eller morötterna, kryddorna och chiafröna. Mixa lite till. Späd med lite vatten.

Häll över allt i en kastrull. Tillsätt krossade tomater och grönsaksbuljongen. Låt koka upp långsamt, låt sedan stå och puttra på svag värme i 15 minuter.

Vi serverade denna till glutenfri pasta spaghetti från Urtekram.

Ät med KÄRLEK och NJUT!