Huvudrätt

Ingredienser

8 portioner

Använd gärna ekologiska ingredienser.

3 stora sötpotatisar
2 burkar kokosmjölk
1 lök
3 vitlöksklyftor
1-3 krm cayennepeppar (efter smak)
3 msk grönsaksbuljong (Ekologisk Bong, Touch of Taste)
2 förpackningar svarta bönor
3 msk olivolja
4 dl vatten
Lite salt och peppar (efter smak)

Topping:

Ruccola
Rostade pumpakärnor
Timjan

Gör så här:

Ställ ugnen på 190 grader.

Torrosta pumpakärnorna i en stekpanna och ställ åt sidan.

Skala sötpotatis, lök och vitlök. Skär sötpotatisen i tärningar (ca 3×3 cm). Hacka lök och vitlök.

Lägg sötpotatisen, vitlöken och löken i en ugnsform och häll över olivolja. Tillsätt salt och cayennepeppar. Fördela och krama in oljan med kryddorna ordentligt i grönsakerna.

Ställ in ugnsformen i ugnen i ca 10 min, så att smakerna förhöjs ytterligare.

Skölj de svarta bönorna i en sil.

Häll över sötpotatisen och vitlöken från ugnsformen i en stor kastrull. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong.

Låt koka upp försiktigt i ca 10 minuter.

Mixa allt i kastrullen med en stavmixer tills du får en slät soppa.

Servera soppan i en stor djup tallrik.

Lägg över ett par skedar av de avsilade svarta bönorna och toppa slutligen med ruccola, rostade pumpakärnor och timjan.