Spicecake - otroligt god

spice-cake-recipe

Ingredienser

Kaka

5,5 dl havregryn eller havremjöl
2,5 dl mandelmjöl
2 dl kokossocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kryddnejlika
1/4 tsk mald muskotnöt
1/4 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljpulver eller alkoholfritt vaniljextrakt
4 dl havremjölk eller 0,5 dl kokosmjölk + 3,5 dl havremjölk.

Cashewglasyr (valfritt):

2,5 dl råa cashewnötter, blötlagda i minst 2 timmar i vatten
0,6 dl kopp lönnsirap
3 msk apelsinsaft från färsk apelsin 
2 msk citronsaft från färsk citron

Gör så här:

Mixa alla ingredienserna till kakan och lägg i en rund form med avtagbar kant.

Grädda i 180 grader i ca 25 minuter.

Låt svalna. 

Mixa de avrunna cashewnötter med lönnsirapen och saften från apelsin och citronen. 

Bred krämen på den avsvalnade kakan. 

Toppa med skivade jordgubbar eller andra bär. 

Ursprungligt recept från Anthony William.
https://www.medicalmedium.com/blog/spice-cake