Carl Österberg

CarlFör åtta år sedan arbetade jag på en hög chefsbefattning inom näringslivet. I de flestas ögon var mitt liv åtråvärt eller till och med perfekt. Men även om jag var ”lyckad” så var jag inte helt ”lycklig”. Många talar om att få ihop livspusslet och hänvisar till olika modeller och teorier för att hitta balans mellan jobb, fritid, familj och vänner etcetera. För mig var detta inte tillräckligt. Jag kände att livet måste ha mer att erbjuda än så och att alla faktiskt har rätt till detta, hur omöjlig den första tanken än verkade.

Så här efteråt förstår jag att livskrisen inte kom så plötsligt som det kändes då. Jag hade länge varit avstängd från mina känslor och bitit ihop och var överhuvudtaget inte medveten om vad som höll på att hända, eftersom jag övertygat mig själv om att allt var precis som det skulle!

Att genomgå en drastisk förändring i livet är bland det svåraste och mest smärtsamma som finns och samtidigt är det helt nödvändigt. När de små förändringarna, som ”borde” ha skett under lång tid, uteblivit alltför länge blir trycket för stort och den berömda ”ketchupeffekten” slår till. Då är det bara följa med flödet, för att kämpa emot är lönlöst och kan rentav vara skadligt. Ett smidigare alternativ är att ständigt utvecklas och ”följa brödsmulorna” som visar vägen framåt. Det är så jag lever idag och det är så jag kommer att leva resten av livet.

Det är bara genom att bli mer medveten och närvarande som vi kan förstå och uppskatta livet fullt ut. Ändå är det ytterst få människor som lever på det sättet. De flesta springer i stället med skygglapparna på och jagar efter lyckan i det yttre. Tänk när fler förstår att det finns ett annat sätt!

CARL ÖSTERBERG

När vi väl har hittat formeln för att få ihop ”livspusslet” finns inte längre några alternativ! Numera har jag fantastisk nytta av mina erfarenheter eftersom jag tillsammans med Anneli delar med mig till andra som vill utvecklas, och det är en ren gåva! Jag arbetar numera som författare, föredragshållare, kursledare, konsult och coach inom både ledarskapsutveckling och personlig utveckling.

Erfarenhet:

 • Sammanlagt 12 år som chef och medverkan i 7 olika ledningsgrupper.
 • Stor erfarenhet av affärsutveckling, relationsmarknadsföring, projektledning, produktutveckling och innovationsmetodik.
 • Mer än 20 års yrkeserfarenhet från åtta olika företag i skiftande branscher, allt från tjänsteföretag i både privat och offentlig sektor till tung industri, produktion och utveckling.
 • Starkt fokus på ledarskap, coaching och organisationsutveckling.
 • Stor erfarenhet och kunskap om individ- och gruppdynamik.
 • Många års intensiva studier av metoder och verktyg för personlig utveckling med fokus på kommunikation, relationer, ökad närvaro och högre medvetande.

Utbildning:

 • Heart IQ™ Academy – Certifierad Mastery Facilitator, Coach och gruppledare enligt Heart IQ™-metoden, 3-årig utbildning, utbildad till högsta nivån.
 • Ledarskaps- och chefsutbildningar – Ett stort antal traditionella sådana…
 • Reference Point Therapy™ – Certifierad terapeut.
 • Reconnective Healing® och The Reconnection® – Certifierad enligt nivå 1–3.
 • Civilingenjör inom Teknisk fysik & elektroteknik, inriktning mot medicinsk teknik.
 • Mullingstorp – Möt dig själv – Utbildning i avancerad självkännedom.
 • The Monroe Institute – Ackrediterad handledare för ”Outreach”-utbildningar och lokal representant i Sverige.