Ballongjakten

balloons-on-floor-edited

Här är en tankeväckande historia, nu även med Human Awareness perspektiv ❤️ ... 

En lärare tog med sig ballonger till skolan och bad eleverna att blåsa upp var sin ballong och sedan skriva sitt namn på den.

När alla var klara kastade de ut ballongerna i korridoren och läraren gick runt och blandade ihop dem så att ingen skulle veta var hans eller hennes ballong var någonstans.

Därefter sade läraren till eleverna att de hade 5 minuter på sig att hitta sina ballonger.
Eleverna sprang runt och letade frenetiskt, men när tiden gått ut hade ingen hittat sin egen ballong.

Då sa läraren åt dem att plocka upp ballongen närmast dem och ge den till den person vars namn stod på ballongen. På mindre än två minuter hade alla fått sin egen ballong.

Slutligen sade läraren: ”De här ballongerna är som lycka. Ni kommer inte att finna lyckan om ni bara letar efter er egen. Men om ni i stället bryr er om varandra så kommer ni alla att bli lyckliga mycket snabbare."

Den här berättelsen är väldigt fin och visar hur mycket bättre det blir för alla när vi hjälps åt. Det gynnar både individen och gruppen. ❤️

När vi reflekterade vidare fick vi till oss ytterligare en dimension av berättelsen. Att hitta ballongen med sitt namn kan också ses som att hitta hem till sig själv. Att verkligen komma i kontakt med sitt hjärta och sin själ, och förstå vem vi på djupet är, så att vi kan leva som den unika människa var och en av oss är.

Och det finns inte bara en ballong, utan många, där varje ballong representerar de gåvor och talanger som är unika för just dig. För varje ballong som du hittar, lär du känna mer av ditt sanna jag. 

För vi människor är så oerhört kraftfulla, mycket kraftfullare än vad vi ens kan ana och vi har en enorm potential inom oss som ofta slumrar. Det är din uppgift att väcka den till liv — att vakna!

Hitta din ballong 

I den nya tidsåldern, Hjärtats tidsålder, som vi skriver om i Vägra följa John, har allt fler människor insett att hur mycket de än letar och jagar, kommer de aldrig att hitta lyckan i det yttre.

I stället har de blivit medvetna om att den verkliga lyckan kan vi bara hitta genom att söka inåt. Där finns den djupa tillfredsställelsen och kärleken, både till oss själva, andra och livet.

Vi behöver ha kunskap om var vi ska leta, så att vi letar på rätt ställe, för det är lätt att gå vilse. När vi växer upp och formas in i den här världen, som ju faktiskt är både fyrkantig och begränsad, tappar vi bort den inre kompassen som vi är födda med. Vi formas till något annat än den vi egentligen är.

Men djupt därinne finns vår kärna kvar, även hos vuxna – det kan aldrig försvinna!

Det som håller dig tillbaka från att leva fullt ut har från början uppstått i relation till andra människor, och därför behövs andra för att frigöra detta. Att vara tillsammans med människor i full acceptans är det absolut bästa sättet att "hitta ballongerna med ditt namn på".

Tillsammans är vi fantastiska 

När en grupp människor har samma intention och ett gemensamt mål, kommer alla att lyckas tillsammans. Det är ALLA i gruppen som gör det möjligt, eftersom alla vill samma sak, nämligen att skapa det allra bästa för samtliga i gruppen. Eller, för den delen, skapa lycka i hela världen när vi flyttar det till ett större perspektiv. 

När var och en bidrar och ger av sig själv från hjärtat, och vågar vara helt sanna och ärliga, så sker mirakulösa helanden. Det visar på den enorma potentialen när människor kommunicerar och agerar genom ett gruppintelligent beteende.

För att detta ska vara möjligt krävs att någon ser och förstår vad som är bäst för helheten, och kan tolka gruppintelligensen. Det är det här vi och våra gruppledare är experter på, och jobbar med i Human Awareness kurser och utbildningar. 

Vi skapar en samhörighet som är helt unik, ett dynamiskt, förstärkt fält där människor får uppleva altruism på riktigt. Det gör att deltagarna kan släppa taget om det förflutna och hitta frihet. Motstånd och hinder försvinner när vi tillsammans letar efter ballongerna som gör deltagarna fria. Då blir alla i gruppen fria. Det är det förstärkta fältet som möjliggör detta eftersom alla är sammanbundna via fältet.

Att hjälpas åt att växa tillsammans med andra likasinnade skapar verklig lycka. Vi är övertygade om att det egentligen är just detta som de flesta människorna i den här världen letar efter – många utan att veta om det.

Vi behöver äkthet, kärlek och gemenskap på djupet med andra – att kunna vara oss själva helt utan att behöva dölja någonting – för att bli lyckliga på riktigt, inifrån och ut!

Att hitta ballonger med ditt namn på är så mycket lättare tillsammans med andra.

Du behöver andra människor för att förstå vem du egentligen är. 

Vi hjälper dig! ❤️

Vi är nyfikna på vilka tankar och funderingar du får av texten. Skriv en kommentar nedan så svarar vi så fort vi kan.

Dela gärna inlägget vidare! 


10 kommentarer

Ulrica Broman
 

Snacka om synkronicitet. Precis vad som är aligned för mig idag och framåt. Kram. 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Så härligt att höra Ulrica! 💖

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Tina Strömberg Wiklund
 

Går rakt in i hjärtat! ❤ De här behövde jag läsa just nu och påminnas om! Tack!

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Tack Tina, det gör oss glada att höra! 💖

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Maria Sundesten
 

Vilken vacker och klockren liknelse, precis så är det! Tack för det ni skapar med oss ❤

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Så härligt att höra! Tack Maria! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Annie Johansson
 

Härlig läsning! Ser sååå mycket fram emot kursen om några veckor! Jag är redo! 😍

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Underbart att höra, Annie! Vi ser så mycket fram emot att träffa dig! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt
Åsa Blomgren
 

Det är ju ett fantastiskt fint budskap. Jag tänker snarare ett varv till; på alla som trampar sönder alla ballonger i jakt på sin egen. Jag ska fram och jag har rätt. Det är nog så det snarare ser ut i verkligenheten. Då går luften ur människorna. (Och givetvis är det då mer än någonsin viktigt med ert budskap.) 

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness
Personal
 

Wow Åsa, det har du verkligen rätt i. Tack för din kloka komplettering! 👍

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar