Den magiska lådan – årets julklapp 2019

image

Har du hört att årets julklapp blivit utsedd av HUI Research för 32:a året i rad? Utmärkelsen ger inblick i vår samtid genom konsumtionens fönster, och i år är det en ”mobillåda” som förväntas vara mest populär att ge bort till jul.

Lådan kan se ut lite hur som helst – allt från skokartong till trä-, plast- eller plåtdito, kanske ett barn har gjort den i slöjden. Den är tänkt att användas till att lägga undan mobilen i, vilket gör den kvalificerad som årets julklapp, tycker HUI.

Det tycker inte vi!

Det verkliga syftet med lådan är förstås att motverka beteendet att vara ständigt uppkopplad, och därmed distanserad från sin närmaste omgivning. Umgås du med någon så ska förstås båda två stoppa ner sina mobiler i lådan, så att ni kan …

Ja precis, umgås med varandra!!

Tanken svindlar

1994 var årets julklapp mobiltelefonen. Det var kanske inte så många som trodde att den skulle falla i glömska med tiden, à la bakmaskinen (1988). Men det var nog inte heller så många som kunde ana att mobilen, 25 år senare, skulle utgöra ett allt större problem i samhället.

Vi har skrivit om detta tidigare, bland annat i blogginlägget Det viktigaste som finns, och nu har det nått fram även till tomtens önskelista – ÄNTLIGEN!

Vi har blivit så beroende av våra telefoner att många missbrukar dem och behöver hjälp med att släppa taget om dem!

Varför säger vi då att mobillådan inte är årets julklapp? Vad menar vi med det? Jo, det är väl ingen som egentligen önskar sig själva lådan, eller?

Det vi önskar oss är förhoppningsvis det som lådan kanske kan bidra till – möjligheten att vara mer närvarande med de jag har omkring mig. Och djupare relationer där vi verkligen ser och känner varandra.

Men behövs det verkligen en speciell låda till detta? Ja, tydligen ...

The Bed

The Bed

Det danska silversmedsföretaget Georg Jensen, har genom konstnärsduon Elmgreen & Dragset tagit fram sin variant av mobillådan, kallad The Bed. Den som köper den här lådan måste verkligen längta efter större närvaro med sina medmänniskor. Priset på lådan motsvarar nämligen 715 000 svenska kronor, så det vill till att lådan fungerar! Och den är bara gjord för två!!

Vad skulle det vara värt för DIG att få uppleva verklig närhet med andra människor – speciellt i din närmaste relation?

Vi vet hur jobbigt det kan vara för en del att skiljas från sin mobiltelefon. Vi har haft ”cyberdetox” på våra kurser under många år nu. Det vi också vet är att när kursen är slut fyra dagar senare, och deltagarna får tillbaka sin mobil, så är det inte så många som jublar. De har tyckt att det varit väldigt skönt att slippa mobilen och få känna sig helt fri från dess negativa och oftast omedvetna inverkan. Och i stället få uppleva hur det känns att komma andra människor riktigt, riktigt nära.

Djup närhet, autenticitet, acceptans och verklig omtanke är så stora bristvaror att de flesta, oavsett bakgrund, inte har upplevt det tidigare. Och även om det kan verka självklart så vet vi inte vad vi har saknat förrän vi får uppleva det på riktigt.

Nu drar vi detta till sin spets och utnämner i stället årets julklapp 2019 till ... [trumvirvel]

 En riktigt bra, äkta, djup och kärleksfull relation! 

Mobillådan får vara med, för den kanske kan vara en (1) pusselbit. Men det finns i så fall många andra pusselbitar som i än högre grad kvalificerar sig till årets julklapp, och vi vill lyfta fram några av dessa – våra kurser!

Vi hjälper dig att hitta det du aldrig kan hitta i det yttre, hur mycket du än letar. Det du bara kan hitta inom dig själv, tillsammans med andra människor som vill samma sak.

2020 är snart här och vårens Fånga LIVET!-kurser är redan på väg att fyllas! 

Här hittar du Fånga LIVET! ➢


En annan självklar julklapp är boken Vägra följa John! – aktuellare än någonsin – nu när intresset för hjärtintelligens ökar alltmer. När du läser den får du så många insikter och aha-upplevelser, att du garanterat glömmer bort din mobil – om du inte lyssnar på ljudboken genom mobilen förstås! 😊

Och du, i stället för The Bed kan du ge bort boken till alla du känner. Pengarna räcker till 3500 exemplar! DET ger bokstavligen tusenfalt bättre effekt för en ökad närvaro hos dina medmänniskor!

Här hittar du Vägra följa John ➢


Allt gott till dig, underbara medmänniska! ❤️
Anneli och Carl

Vi är nyfikna på dina reflektioner, tankar och frågor, så skriv gärna och berätta i en kommentar nedan.

2 kommentarer

Jag längtar så mycket efter en jul utan stress kring allt möjligt. Inte minst julklappar. 💖Tänk om vi kunde ge nära o kära och andra vi möter i jul äkta närvaro och samvaro utifrån våra hjärtan. 🤗❤Jag ska se till att få uppleva det, tillsammans med mina nära och kära. Längtan efter en hjärtintelligent jul utan massa stress o prylar och med härliga äkta möten är stor. Och att sedan expandera de hjärtintelligenta mötena till vardagen för så många som möjligt, i hela världen. Med det önskar jag var och en av oss en hjärtinnerlig jul.

Läs mer
Läs mindre
Human Awareness Personal

Det låter helt fantastiskt! Tack för din fina julvision och vardagsvison, Maria! ❤️

Läs mer
Läs mindre
  Avbryt

Lämna en kommentar