Raw hallontårta


2015-08-09-14.25.14-kopia-2-225x300-edited

Ingredienser

Botten

2 dl mandlar
2 dl dadlar (utan kärnor)
en nypa salt

Fyllning

4 dl blötlagda cashewnötter (blötlägg gärna under natten eller minst fem timmar)
2 st lime (saften)
1 tsk äkta vaniljpulver
6 msk kokosolja
4 msk honung
2,5 dl färska hallon (använder du frysta se till att de är upptinade, krama ur all vätska)

Gör så här

Lägg dadlarna i en matberedare tillsammans med mandlar och havssalt och mixa till en någorlunda jämn massa.

Tryck ut degen i en form ca 20-25 cm i diameter.

Värm upp kokosolja och honung i en kastrull på svag värme.

Lägg alla ingredienser till fyllningen, förutom hallonen, i mixern och mixa till en jämn och fluffig smet (det kan ta några minuter).

Blanda ner hallonen och mixa jämnt. Bred ut fyllningen på kakans botten.

Låt stå i frysen tills kakan stelnat (det tar några timmar).

Ta fram kakan 30 minuter innan servering.

Dekorera gärna med färska bär. Ät och njut!     

Recept från Ami Niglöv